Jeg har været så heldig at Evomove har spurgt mig, om jeg ville teste deres nye skønne Nomi højstol – og det ville jeg selvfølgelig rigtig gerne!
Ikke mindst fordi jeg længe har været på udkig efter, et alternativ til den Trip Trap stol som min datter Molly på 3 år har i forvejen. Så dette ville være den perfekte mulighed for at gennemteste en lækker stol af høj kvalitet, som alternativ til klassiskeren.

Eftersom Nomi er en børnestol, faldt det meget naturligt at Molly skulle være den heldig testperson – hvilket hun heller ikke på nogen måde havde noget i mod :) Så det er altså hende der er blevet ‘model for en dag’, på min billeder :)
Nomi-højstol-vi-tester-boligblog.com
Mit første møde med Nomi
For at kunne give jer min fulde oplevelse af Nomi stolen, må vi helt tilbage til den dag, hvor jeg skal hente den på posthuset.
Jeg har (nok fra tidligere erfaringer med højstole), gjort mig en eller anden forestilling om, at det er en stor tung kasse jeg som jeg skal hente. Men til min overraskelse, bliver alle mine forstillinger gjort til skamme da, den søde postdame kommer mig i møde med en lille fin grøn smart sag af en kasse, som ikke tilnærmelsesvis vejer så meget som jeg havde sat mig i udsigt. Super lækkert når jeg nu selv skulle slæbe den ud i bilen. 1-0 til Nomi!

Så skal der samles
Af bar spænding, bliver den åbnet som noget af det første, når jeg kommer hjem. Opstemt tager jeg alle delene op af kassen og bliver vildt begejstret over at se, den vildt lækre “stamme” af egetræ som jeg har valgt. Virkelig smuk, og jeg snupper med det samme lige et Instagram billede, af min nye usamlede stol, og hashtagger #SåSkalDerSamles :)
Stolen består af seks dele og er nem og ligetil at samle. Og der er tænkt på det hele. Under fodstøtten er der nemlig fastgjort en umbraconøgle i et kliksystem, som skal bruges til de få samlinger der er. Ret smart, for så ved man altid hvor man har den.
2-0 til Nomi!
Nomi-spisebord-Boligblog.com
I’m in love…
Da stolen er samlet, sidder jeg lidt på afstand og beskuer det nyeste medlem af stolefamilien og jeg er forelsket! Den smukt svungne stamme af egetræ, sammen med det sorte sæde, ryg, fodstøtte og ben, er som skabt til mit spisebord og de andre stole jeg har rundt om – og så klæder den ikke mindst også mit hjem. Ja, jeg er faktisk så vild med den, at har jeg svært ved at få mine arme ned af bar begejstring. ENDELIG en børnestol der trækker niveauet op omkring spisebordet og ikke ned, thumbs up! :)
For når man bor som jeg gør, hvor stue og køkken/alrum går ud i et, og man bare er lidt glad for det æstetiske, så gør det altså ikke noget at børnestolen også tager sige lidt godt ud – Og det gør Nomi! :)
Og så var der hattrick til Nomi! :)
Nomi-højstol-bagfra
Lækre detaljer
Jeg er vild med det enkle rene design stolen har, og som med dens ergonomiske former indbyder til masser af leg, sjov og gode stunder ved bordet.
Molly nyder friheden ved hendes nye stol, som er mere åben end den stol hun havde før.
Som jeg før nævnte, så er stolen overraskende let – 5 kilo for at være helt præcist, hvilket både gør det nemt for for Molly og mig at rykke rundt på stolen.
En anden gennemtænkt detalje som gør den endnu mere genial, er de små indbyggede hjul på de to bagerste ‘fødder’, som er sat på for at modvirke, at stolen vælter bagover, hvis barnet skubber sig væk fra bordet med arme eller ben. Desuden hjælper de til, at Molly selv kan trække sig ind til bordet og skubbe sig væk fra det igen, når hun vil ned fra stolen – helt uden hjælp fra mig.

Sædet og fodstøttens højde er super nemme at justere. Ved at dreje på de to håndtag som sidder bag på (se billedet ovenover) kan du nemt indstille stolen efter dit barn. Så bliver det ingen sag at rette højden til, i takt med at dit barn vokser. Easy peasy :)
Nomi-hoejstol-fra-siden-boligblog.com
Nomi stolen er designet af Peter Opsvik, som også er ‘far’ til den klassiske Trip Trap stol, og med Nomi har han endnu engang skabt en tidsløs genistreg i børnehøjde.
Stolen er designet til at kunne følge barnet fra nyfødt og langt op i teenageårene. Det har man blandt andet gjort muligt ved at lave sæde og fodstøtte justerbare.

Til den helt nyfødte baby fås en skråstol, som fastgøres der, hvor ryglænet ellers sidder. Så kan baby følge med når familien sidder om bordet, og far og mor kan få armene lidt fri til at spise.
Til det lidt større barn der kan sidde selv eller med lidt støtte, fås en praktisk bøjle, der meget let klikkes på, helt uden brug af værktøj – og den er lige så nem at få af igen. Molly er nu så stor at hun ikke længere bruger bøjle på stolen, men vi har både venner og familie der har små børn, hvor vi hurtigt og nemt kan klikke den på når de kommer på besøg. DET er fedt og en lækker detalje.
Nomi-hoejstol-rygstoette-boligblog.com
Det lille fikse ryglæn har på hver side et lille udsving der giver ryglænet et elegant udtryk. Molly nyder at bruge det som et lille armlæn, når armene skal slappe af fra puslespillet eller en anden god leg.
Stolen er let at tørre af og så er den designet til at kunne hænge på bordet, når der skal gøres rent under den.
Nomi-hoejstol-details-boligblog.com
Konklusion
Ja, som du måske kan fornemme så har jeg kun gode ting at fortælle om Nomi stolen. jeg kan kun på det varmeste anbefale den til andre der er på udkig efter en ny højstol, med mange praktiske funktioner og som kan følge barnet i mange år, fra spæd til teenager. Stolen fås i 7 forskellige farver og med 4 forskellige stammer i træ, som kan kombineres så den passer ind i et hver hjem – og om et hver spisebord :)

Jeg har ikke noget direkte point system sådan, men stolen er uden tvivl en topscorer, både på designet, sikkerhed og de parktiske funktioner. Der er ikke noget at sige til at den netop har vundet prisen “Red Dot: Best of the Best”.
Sidste og alt overskyggende faktor er; at Molly ELSKER sin nye stol! ♥

Priserne starter fra 1.499 kr. Se meget mere om de forskellige kombinationer og tilkøb på Evomove.dk.
stole