En lysere fremtid for flygtninge
IKEA har spurgt mig og jeg ikke vil være med til at sprede det gode budskab om deres nye kampagne ‘En lysere fremtid for flygtninge’, OG dét vil jeg gerne! :)
Kampagnen skal hjælpe til med at få lys ud til de 10,5 mio. flygtninge der verdenover er nødsaget til bo i flygtningelejre.

1 pære 1 euro
For hver LED pære, der sælges i et IKEA varehus, donerer IKEA Foundation 1 euro til UNHCR – FN’s flygtningehøjkommissariat, hvor pengene skal hjælpe dem i deres arbejde med at få lys i flygtningelejrene.

Lys er lig med sikkerhed
For os der er så heldige at bo i et land, hvor det at få lys bare er et tryk på kontakten, har lys nok en mere praktisk funktion. Feks. når vi skal lave mad, læse og lave helt lavpraktisk ting som at gå på toilettet eller navigere os rund i boligen. Det samme gælder selvfølgelig også for mennekser i flygtningelejre, men lyset har også en helt anden og meget vigtig funktion disse udsatte steder, nemlig sikkerhed.
Generic picture of tents and thoroughfares in UNHCR Zatari Camp, Jordan.
Det vigtige lys
”Der er ingen tvivl om, at livet i en flygtningelejr kan være ekstremt hårdt – ikke mindst for de mange børn. Et af mange problemer i en flygtningelejr er mangel på lys. Mangel på lys besværliggør nemlig simple hverdagsaktiviteter som at komme på toilettet, hente vand, lave lektier, dele et måltid mad sammen med familien, og for mange kvinder og piger kan det være direkte farligt at bevæge sig udenfor teltet, når mørket falder på.
Med ‘En lysere fremtid for flygtninge’ vil vi bringe lys og genanvendelig energi ind i gader og hjem i flygtningelejre rundt om i verden, så UNHCR kan hjælpe med at skabe en bedre hverdag for de mange flygtningebørn og deres familier.”
– Tina Lindharth, IKEA Danmark
img2_light_LR
Giveaway
Boligblog.com udlodder i samarbejde med IKEA 10 stk LED pærer, som vil sikre at du får en optimal belysning der hjemme, og samtidig støtter projektet :) Så deltag i giveaway’en og vær med til at sprede det gode budskab, så vi kan få samlet en masse penge sammen til projektet.
Du skal blot skrive en kommentar til dette indlæg om at du deltager. Giveaway’en slutter onsdag den 12. februar kl 12.00, hvor jeg udtrækker vinderen.

Facts om LED pærer

  • LED pærer har en levetid på 20.000 timer eller ca. 20 år
  • En LED pære holder væsentligt længere og giver et ligeså godt lys som de gode spare- og halogenpære. Prisen er umiddelbart højere, men hvis du køber en LED pære i stedet for en halogenpære, tjener du pengene ind på ca. 2 år. og så har du gratis lys i 18 år! Vi tilbyder LED lamper og pære til markedets laveste priser.
  • LED lamper og pærer afgiver et godt og varmt, hvidt lys, der er sammenligneligt med farvegengivelsen fra en traditionel glødepære.
  • De tænder med fuld lysstyrke med det samme og kan bruges både til almen belysning, stemningsbelysning og til funktionsbelysning.
  • Man omregner fra Watt til lumen ved at gange Watt med ca. 10. F.eks. kan en 40 watt lyskilde erstattes med en LED på ca. 400 lumen.

Kampagnen ‘en lysere fremtid for flygtninge’ løber fra 3. februar til 29. marts.