Det er blevet enormt populært at male enkle felter eller mønstre på væggene, og resultatet har da også en kraftfuld og flot effekt – og så kan de tilmed også have en praktisk funktion.

Har du feks. et lille rum med højt til loftet, og synes du at fordelingen af rumhøjde og størrelse ikke hænger sammen? Så giv rummet noget tyngde ved at male ‘bunden’ i en mørk farve, i omkring hoftehøjde (se billede 5 og 6). På den måde kan man snyde øjet og skabe hygge i den højde man opholder sig.

Du kan også bruge malede felter til at afgrænse et mindre område i et stort rum, feks. hjemmekontoret, en hyggelig læsekrog eller et legehjørne til børnene (se billede 3 og 7). Eller skabe dit eget “tapet” eller små kunstværker med forskellige malede former (se billede 9).
paint-koral-boligblog.com
Kilde
paint-guldoer-boligblog.com
Du kan også vælge at male din hoveddør i en flot gul farve som denne, eller i en mere dramatisk mørkgrå, sortbål eller helt sort.
Kilde
paint- dyrup
Kilde
Her er det blå grafiske flet forsat ud på guvlet, som på fineste vis afgrænser hjemmekontoret.
paint-toneud-boligblog.com
Kilde
Her har man lavet en flydende overgang af to forskellige farver, som giver en form for dip dye effekt. Bemærk at panelet også er malet i den flotte koral/fersken farve.
På billedet nedenfor har man også fravalgt den skarpe linje og har lavet overgangen lidt mere rustik. En super fed og anderledes måde at gøre det på.
paint-flydud-boligblog.com
Kilde
paint-blaahalvvaeg-boligblog.com
Kilde
Her har den blå farve fået en super skarp linje og farven er malet på alle flader under stregen. Looket havde ikke være lige så effektfuldt, hvis man havde valgt at lade paneler, karme og dør være hvide.
Paint-felter-boligblog.com
Kilde
paint-kids-boligblog.com
Kilde
Du kan også lege med farveopdeling på børneværelset. Her er grænsen mellem de to farver defineret af en zig zag linje, som gør overgangen mere dynamisk.
pint-grafisk-boligblog.com
Kilde
Lav et lille kunstværk med små trekanter eller cirkler, som her hvor det fungere som hovedgærde.
paint-lilla-boligblog.com
Kilde
Jeg er vild med hvordan de forskellig farvede felter spiller smukt sammen med dagslyset og giver væggen endnu en dimension. En virkelig smuk løsning.