Hylder med ophæng
Hylder med ophæng i stedet for hyldeknægte er super trendye, og de fås i mange fede udgaver med blandt andet læderstropper eller stål ophæng.
Jeg har lavet mine egne fede hylder med ophæng i træ på en super billig måde. De er egentlig meget simple at lave og jeg synes de er blevet rigtig fine.
Mine hænger på mit badeværelse, som det nok kan anes, men kunne også være super fede i resten af boligen.
DIY hylder
Omvendte hyldeknægte
Jeg har lavet hylderne ud af to stk. Ekby Tryggve hylder i størrelse 28×119 cm, 39 kr., og fire stk. Ekby Valter hyldeknægte 28 cm, 20 kr. fra Ikea. Både hylder og hyldeknægte er i ubehandlet træ, på den måde har jeg selv kunne save hylden til i de mål og male dem i den farve som jeg ønskede. Hylderne har altså kostet 79 kr. stykket! plus lidt knofedt og en klat maling :)
Som du nok har luret er hyldeknægtene egentlig bare sat omvendt på hylden, dog med lidt modeficeringer. Hvis du er i tvivl, kan du se hvordan jeg har gjort her…

Sådan gør du
Hyldekængt-boligblog.com hylder-boligblog.com slib-efter-savning-boligblog.com

  1. Først skal du skære hyldeknægtene til. Den lille stump der stikker ud skal saves af. Det er super nemt og er hurtigt gjort. Sæt dem evt. fast med en skruetvinge inden du saver.
  2. Hylderne var lidt forlange til det jeg skulle bruge dem til så jeg har savet dem af i målene 80 cm. Du kan sagtens save de to hylde over samtidig. Læg dem oven på hinanden og spænd dem fast med et par skruetvinger. Så bliver hylderne lige lange.
  3. Sørg for at holde igen på hylderne de sidste centimeter så de ikke knækker af det sidste stykke. Slib splinterne væk med sandpapir, så enderne bliver bløde og fine.
  4. Jeg har malet min hylder i en puderrosa farve for at bryde lidt med det hvide, og så står farven også godt til de rå og umalede hyldeknægte, som nærmest har et læder agtigt look. Malingen er købt hos min favorit malingpusher Promaling.dk og farvekoden er B 673 Puderrosa.
  5. Hyldeknægtene er skruet sammen helt ude ved hyldens ender, med én skrue i det yderste forborede hul og én skrue nede under hylden og op.

Jeg har placeret hylderne lige under hinanden, så de fungere som en enhed og ikke flagre for meget.
DIY hylder-boligblog.com
Keramik spøgelset er af Anders Arhøj og printet er fra Bob Noon.