Når kreativiteten skifter spor
Noglegange opstår der nye veje som man ikke lige havde forudset. Og man kan blive fejet væk af passionen for noget andet med et snup tag.
Det kender beklædningsdesigner Julie Munk alt til. Hun skiftede nemlig stof ud med papir og lod kreativiteten lede hende en mere grafisk og kunstnerisk vej. Læs mit interview med den unge grafiskedesigner, som elsker at fordybe sig med sit grafiske arbejde og har en softspot for den nye botaniske trend.
foto 3 kopi 2 copy1

Hvad er din baggrund?

Jeg har altid været meget kreativ, jeg elsker at sy, tegne og male. Jeg kommer fra en familie som ikke er speciel kreative, vi har derfor ofte talt om hvor jeg har fået min kreativitet fra. For mig har mine kreative projekter altid været en måde hvorpå jeg har kunne koble af, og komme ud med alle de ideer som jeg går rundt med, om det er inden for syning, træarbejde, plakatdesign eller noget helt tredje.
FullSizeRender

Hvad fik dig til at gå fra beklædningsdesigner til plakatdesigner?

Det var faktisk en tilfældighed, jeg sad og arbejdede på prints som skulle bruges til beklædning da multi plakaten opstod, jeg fik printet trykket ud, og syntes det fyngerede bedre på papir end tøj. Derfra tog det ene det andet og jeg endte med at lave flere plakater og startede så min webshop. Jeg har altid troet jeg skulle arbejde inden for beklædning, men har nu fundet ud af, at så længe jeg for lov til at være kreativ og komme ud mine ideer, behøver det ikke nødvendigvis at være inden for modeverdenen.
qqqplakat skrivebord copy

Hvad karakterisere dine plakater?

Mine plakater er meget kontrastfulde, både med de mange farvenuancer som giver dybe og bevægelse plakaten, men også mellem de hårde maskuline linjer og de feminine lette lyse farver.

Hvor finder du din inspiration til dine plakater?

Jeg har fundet inspiration i krystallens form og farve.
IMG_8871

Hvad er dit næste projekt

Jeg har lige netop indgået et samarbejde med nogle webshops som skal sælge mine plakater. Derudover arbejder jeg løbende på nye plakater, så der hele tiden kommer lidt nyt ud, senest er jeg begyndt på en serie med karakteristiske bygninger fra hele verden.
IMG_8844

Hvad er det bedste ved at skabe plakatkunst?

Det er at jeg kan være kreativ på min egen måde, jeg kan lave lige de plakater som jeg har lyst til og komme ud med de ideer som jeg går rundt med. Jeg elsker at kunne sætte mig ned og fordybe mig i processen omkring udviklingen af en plakat.
IMG_7390

Beskriv din stil

Jeg kan godt lide at mikse gammelt med nyt, mange af mine møbler er arvet af mine bedsteforældre, så sammensætter jeg det med nye køb, derfor er min stil også ret blandet med et mix af 70er retro og skandinavisk stil.
skrivebord

Hvilken trend synes du bedst om?

Jeg kan ret godt lide den botaniske trend hvor vi henter grønne planter som bregner, palmer og kaktusser ind i vores hjem. Planterne bliver næsten brugt som en kunstgenstand det syntes jeg er så fint, Jeg elsker at tage naturen med ind i hjemmet det giver en friskhed og liv.
fotoshoot 5

Hvad er dit bedste indretnings tip?

Jeg syntes det er vigtigt at indretningen er personlig, miks ting som har affektionsværdi med nye møbler og genstande, jeg syntes det er rart når man kan se og mærke hvem der bor i hjemmet, og det ikke var bliver helt clean og minimalistisk.
foto 3

Hvad drømmer du om?

Jeg drømmer om at kunne leve af mine plakater og blive anderkendt for det jeg laver. Lige nu er det blot en sidebeskæftigelse, så jeg drømmer om at kunne leve af at designe prints og kunne udfordre min kreativitet.
fotoshoot 3 kopi copy copy
Se flere af Julies smukke plakater på hende webshop Juliemunk.com.