I onsdags havde jeg sat Per Poulsen, ejer af Modern Lamps, i stævne for at få et nærmere kig på alle hans mange mange smukke vintage designlamper og andet lækkert interiør, som jeg havde set på hans webshop – og selvfølgelig høre lidt om hvordan det hele startede.

Lamper, design og vintage
Vinden suser koldt ned ad gaden og jeg skynder mig ned ad trappen til klæderbutikken på Strandboulevarden på Østerbro, hvor Modern Lamps har til huse, og bliver mødt af Per der er i færd med at stille nye ting på plads. Jeg bliver budt på kaffe og en rundvisning i de stemningsfyldte lokaler spækket med lækkert vintage design.
Modernlamps.dk-boligblog.com
Lamper med mere
Modern Lamps åbnede dørene for første gang for ca. 2 1/2 år siden, med udelukkende salg af lamper i en mindre afdeling af kælderen, som blev delt med en anden butik. Siden har butikken vokset sig større, og fylder nu hele lokalet og med en hel del mere på menuen ud over lamper.
ML-jielde-boligblog.com
Lilla PH lampe
Men vi skal faktisk 12 år tilbage, hvor interessen for vintage design og lamper i særdeleshed, havde sin spæde start. På et loppemarked finder Per nemlig en gammel lilla og lettere bulet PH lampe, som han køber billigt, sætter i stand og sælger igen på den blå avis med en god fortjeneste. Og frøet til det er skulle blive Pers levevej var sået.

Inden Per startede sin egen butik arbejde han blandt andet i 5 år i en anden større vintage designbutik i København, hvor han tilegnede sin en masse erfaring og god viden om klassisk dansk design og vintage lamper. En god basisviden som er uundværlig at have med i baggagen når man handler med design og vintage.
ML-Idell-kaiser-boligblog.com
Design loppemarked i udlandet
Per både sælger og køber nyt til butikken, blandt andet på en ad de helt store design loppemarkeder i udlandet, og har med tiden også fået sig nogle gode kontakter i bla. Tyskland, hvor feks. den populære Kaiser idell lampe har sin oprindelse. Og på Ebay kan der også gøres nogle gode handler begge veje.

Det sker af og til at de ting Per finder og opkøber har brug for en kærlig hånd, i form af et nyt lag maling, en ny stofledning eller andet. Varerene skal være i orden og brugbare når man køber dem, og hvis det er noget der går ud over Pers egne evner, henter han kvalificeret hjælp ude i byen. “Man kan feks. godt selv spray male en lampe og det gjorde jeg da også nogle gange i starten, men resultatet bliver bare bedst når man får en professionel med det rette udstyr til det” fortæller Per.
Modernlamps-boligblog.com
ML-hoej-plakat-boligblog.com
ML-Buk-boligblog.com
ML-Kaiserlamper-paa-folde-arm-boligblog.com
ML-lamper-og-poster-boligblog.com
ML-Kaiser-messing-boligblog.com
ML-Jielde-gulvlampe-boligblog.com
Se flere skønne ting fra Moderne Lamps på webshoppen eller tag et smut forbi butikken på Strandboulevarden 5A på Østerbro.
Du kan ogås følge Modern Lamps på facebook eller på deres Instagramprofil @modernlamps