Opgør med det traditionelle
I går var jeg til IKEA Trend Event i Taastrup. En times lærerigt fordrag om nytænkning og indretningsidéer, og om at redefinere hjemmet. Ikke bare som i skal-vi-rykke-sofaen-over-til-den-modsatte-væg eller male stuen mørkeblå? Men i højere grad om, om vi bruger hjemmet og de rum vi nu har, på den rigtige måde. Er tiden løbet fra den tradtionelle opdeling og brug af rum i huset?
ikea trend
Verden har ændret sig markant over de sidste 20-30 år, og vi er blevet mere mobile og fleksible. Vi arbejder bla. i større grad hjemmefra, men hvor mange hjem er egentlig gearet til det? Dem som har et fuldt funktionelt hjemmekontor, bruger det måske ikke fordi spisebordet og stuen er hyggeligere at opholde sig i og ved, og måske også fordi vi gerne vil være sammen med familien. Ikke nødvendigvis lave noget sammen, men bare være tilstede i samme rum. Så hvorfor ikke rykke ‘kontoret’ ind i stuen/spisebordet og i stedet bruge det oprindelige kontor til legerum til ungerne, eller et ‘Egorum’ som der blev sagt. Et sted man kan være sig selv og fordybe sig.
PE407767
Uperfekt
Det uperfekte er in. Det må godt ses at vi lever, bor og er aktive i vores hjem. Vi behøver ikke længere at have det perfekte hjem, med de rigtige møbler af det rigtige mærke. Kreativt rod og hobbys vinder i større grad ind og der skal være plads til at vi kan være mennesker, med alt hvad det indebærer.
PE407775
Dit hjem – dine behov
∗ Går du feks. og drømmer om at få syet en masse på din symaskine, men står den gemt væk et sted hvor der ikke kommer gæster, og dermed aldrig får den brugt?
∗ Vil du gerne dyrke yoga eller træne i stuen, men ikke orker eller har tid til at tage udstyret frem og tilbage hver gang?
∗ Bruger du dit spisebord som workstation og skal pakke det hele ned, hvergang i skal spise?
∗ Ville du og ungerne ønske at i havde mere plads til leg og sammenvær?
∗ Drømmer du om at kunne invitere venner eller familie uden at det bliver omstændigt med mad og ekstra borde og stole?

Så gør noget ved det og tilpas dit hjem efter hvad du og din familie har brug for, frem for at begrænse dig af traditioner og normer. Lad vennerne tage maden med, fjern møbler du aldrig bruger og brug pladsen mere konstruktivt. Mulighederne er der, hvis du ser efter.
PE408254
Redefinering af spisebordet
Jeg bruger selv rigtig mange timer med spisebordet med computeren når jeg arbejder. Og jeg ved ikke hvor mange gange jeg har blogget om, at jeg ville ønske at jeg havde en hjemmearbejdsplads eller kreahjørne. Spørgsmålet er bare om jeg ville få det brugt, hvis jeg havde et. For spisebordet er bare en af mine yndlingspladser her i huset og her jeg nyder at opholde mig.

Derfor var det også lidt af en åbenbaring for mig (og en mulighed jeg slet ikke havde overvejet) da det i går blev nævnt, at man i stedet for et spisebord eller et langbord, kunne have to mindre spiseborde. Ikke noget dyrt. To plader og fire bukke kan gøre tricket. Så kan jeg efter behov arbejde, bygge lego med ungerne, klippeklistre eller have symaskinen stående på det ene bord og spise ved det andet bord. Uden at skulle rydde det hele væk. Og der ville være masser af plads til gæster uden besvær.

Bordene ville både kunne stå hver for sig, som et langbord eller et stort fedt kvadratisk bord alt efter behov. Jeg er vild med idéen om det fleksible ved denne model, og det er helt sikkert noget jeg skal ha lavet på en eller anden fed DIY måde :)
PE407769
Så altså, ryk ud af komfortzonen og væk fra normer som “det plejer vi at gøre”. Den måde vores forældre indrettede sig på og som vi er opfostret med, hvor spisestuen havde én funktion, og stue med sofagruppe og fjernsyn havde en anden, er måske ikke den rette løsning for os i den tid vi lever i idag.

Som i måske kan fornemme var der masser af inspiration og idéer til nytænkning af hjemmet, at hente til IKEA Trend Event i går, og jeg kan varmt anbefale jer at tage en tur derind næste gang det kommer til byen :)
PE408236