Tillykke
Alfi fylder 100 år i år, og jeg var med til fejringen af jubilæet i onsdags. Eventet var sat i scene i de smukke omgivelser på Designmuseum Danmark i Bredgade, København, indhyllet i en duft af frisk brygget kaffe lavet af kaffe entusiast Samuli Marila fra The Coffee Collective. Og selvfølgelig var der lækker kage og chokolade til kaffen :)
ALFI_1047_1024
Alfi
Alfi er en familie eget virksomhed, som blev startet af ægteparret Carl og Sophie Zitzmann i 1914 i Tyskland. Og trods krig, kriser og tragedier af både privat og virksomhed mæssig karakter, har de formået at overleve og skabe en kæmpe forretning.
Dette skyldes ikke mindst deres, på den tid, unikke produkt i høj kvalitet, der kunne formå at holde kaffen varm i meget længere tid end før set på markedet. Og med fokus for deres force, nemlig at udvikling og videreudvilking, glas indsatsen i kanden, er Alfi i top eliten indenfor branchen.
ALFI-platin-boligblog.com
Juwel kanden som ses ovenover, kommer i de eksklusive jubilæumsfarver kobber, messing og platin. Pris 999 kr. 

Nyt fokus på design
Alfi kandens udseende har over tiden ikke ændret sig meget i udseende. Man har i stor udstrækning været tro mod kandens oprindelige design og ændringerne har været til at få øje på. Men i 1985 sker der noget. Den danske designer Ole Palsby blev inviteret til Tyskland for at designe en nye udgave af Alfi kanden. Og resultatet blev den ikoniske kugleformede termokande – også kaldet kuglekanden.

Et helt nyt design indenfor kaffekander, som brød med normen om den vertikale høje og slanke kande. Kuglekanden viste sig at blev et kæmpe hit og er det stadig den dag i dag. Den kan bla. bryste sig af at være verdens mest solgte termokande, og af at stå på Museum of Modern Art i New York.

Alfis kuglekande kommer i fire nye jubilæumsfarver, indigo blå, sand, lindegrøn og grønblå. Pris 249 kr.
ALFI-kuglekande-boligblog
ALFI_1016
Efterårets nyhed Pallas er et helt nyt design fra Alfi. En stilren og elegant udgave som har taget udgangs punkt i den oprindelig kande. Pallas fås ligeledes i farverne kobber, messing og platin, samt krom.
Alfi-kande-guld-boligblog.com
Juwel kanden i guld hjemme i mit køkken :)