Det er dejligt med en god bolig og det er mindst lige så dejligt at indrette sig godt. Alt sammen kræver dog en økonomi hvor tingene er muligt.

I en tid hvor gas, el og alting stiger er det endnu mere væsentligt at man har styr på din bolig & økonomi. Vi har derfor på Boligblog med denne artikel fokus på netop bolig & økonomi og giver dig de bedst mulige spare tips til din økonomi.

(annonce indhold)

Gennemgå hele din økonomi

Det er vigtigt at du som hustand gennemgår hele økonomien, alt fra bolig og hvad man ellers bruger økonomiske midler på. Når alt er gennemgået bliver man tit overrasker over hvad man kan spare og ikke mindst hvor henne.

Du skal altså gennemgå alt øknomi til din bolig og ikke mindst hvad medlemmerne af husstanden bruger af penge og så se hvor der er muligheder for besparelser.

Tjekliste til økonomien

Vi laver derfor en tjekliste til økonomien i denne artikel så du selv kan krydse af og i den forbindelse kommer vi også med tips til hvordan du kan spare og ikke mindst henvisninger til hvor du kan lave besparelser.

Først din tjekliste og vi gennemgår hvert punkt senere

Alle forsikringer i hustanden

El regningen

Gasregning

Boliglån – Realkredit lån

Sport fritid

dagligvare indkøb

Transport

Vandregning

TV & streaming

Mobil telefoner

Ovenstående poster dækker bredt og der kan selvfølgelig mangle noget men har du styr på disse økonomiske udgifter er du godt på vej til et overblik omkring din bolig og økonomien.

Vi gennemgår her alle poster i økonomien step by step.

Alle forsikring i husstanden

Der er et hav af forsikringer og mange af os glemmer at give vores forsikring et tjek jævnelig og det kan give store besparelser hvis vi laver en jævnelig opdateringer.

Nogen forsikringer har vi måske ikke brug for og på nuværende forsikringer er der måske mange penge at spare hvis vi laver en kontrol på hvad vi i dag har af forsikringer.

Spar penge på husstandsforsikringen

Hvis du bor i egen bolig, herunder hus så har du en husstand forsikring. Hvornår har du sidst tjekket betingelserne i din husstandsforsikring og har du sammenlignet med andre selskaber i nyere tid ?

Husstandsforsikringen er en tung post og derfor et sted du kan spare penge, du bør indhente 3 uforpligtende tilbud på forsikring og sammenligne. Du får på nedenstående site tilbud fra flere af de store etablereret selskaber og de fleste spare penge i denne proces.

Se meget mere på findforsikring.dk (reklame)

Du kan spare rigtig mange penge på dine forsikringer og her kan du få hjælp til de allerbedste tilbud fra de store forsikringsselskaber

Rigtig mange har benyttet sig af dette tilbud og der er en gennemsnitlig besparelse på 2700,00 kroner (reklamelink)

Spar på dit el og gas

El og gas har her i 2022 haft voldsomme prisstigninger og det påvirker de fleste husstande. Der findes flere måder du kan spare på men det kan også kræve nogen investeringer.

Køb en varmepumpe og opsæt solceller

At købe en varmepumpe kan give dig store besparelser fordi du så kan droppe din naturgas. En varmepumpe kører på EL men det koster mindre end det traditionelle gas.

At opsætte solceller gør selvfølgelig at du i et vis omfang er selvforsynende. Afhængig af hvor mange solceller du sætter på dit tag levere du en vis mænge strøm til egen hussstand. Kombinere du solceller og en varmepumpe spare du utrolig meget på strøm og gas men det er også en større investering på flere hundrede tusind. Investeringen vil tjene sig ind igen men det er svært at sige hvornår da markedet for strøm svinger voldsomt for tiden.

At købe en varmepumpe kan på sigt gøre din økonomi væsentligt stærkere men du skal selvfølgelig regne med det er et stort udlæg i starten. Vvs.dk har et stort udvalg af varmepumper og tilhørende produkter – se deres store udvalg her (reklamelink)

Spar på dit strøm og naturgas

Der findes også en måde at spare på uden du skal investering penge. Dog skal du investere lidt af dig selv i den måde du lever på. Du skal skrue ned for varmen alle de steder det er muligt og leve hensigtsmæssigt når vi snakker varme. Hvis havedøren står åben hele dagen fordi hunden går ind og ud så suser varmen med ud.

Skru derfor ned for varmen i det omfang det er muligt og sluk evt helt for varmen på de årstider det er muligt og tag varmt tøj på.

Med hensyn til EL er der alle de almindelige sparetips. Men kig først og fremmest på alle dine tunge el slugende maskiner i hjemmet. Typisk bruger et gammel køleskab, fryser, vaskemaskiner og tørretrumler rigtig meget strøm og her kan du virkelig mærke en besparelse hvis du har opdateret maskiner.

Spar på strømmen og sørg for du har opdateret produkter i hjemmet som ikke sluger for meget strøm og dækker gælder især dine hårde hvidevare (reklamelink)

Sidst men ikke mindst så sørg for at hold dig opdateret på hvornår strømmen er billig og brug strøm på disse tidspunkter. Hos strømselskabet “velkommen” kan du udover at tegne en aftale på din strøm få et lækkert produkt med i aftalen (reklame)

Hos strøm selskabet “velkommen” får du grøn strøm og tegner du en aftale modtager du et Garmin Sportsur til en værdi af 1399,00 kr. Du kan også vælge andre spændende artikler så måske er det værd at besøge sitet og se om du samtidig kan spare på din strøm. (reklamelink)

Sport og fritid

De fleste af os dyrker sport i et vist omfang. Dog har den nylige corona begrænset os over en periode og derfor har vi fundet alternative steder at træne. De fleste af os glemmer dog at vi betaler til fitness centeret eller andre former for træning.

Du kan med fordel gennemgå dine udgifter for træning og så overveje om noget af det kan udskiftes med hjemmetræning.

Der findes utrolig mange ting du kan træne derhjemme. Afhængig af om du har have eller ej findes der utrolig mange udendørs aktiviteter hvor du kan købe udstyr til din træning. Det er selvfølgelig en engangsinvestering men beløber tjener sig hurtigt ind og du spare også din transport til og fra træning.

Det samme gør sig selvfølgelig indendørs, der findes meget træning indendørs og du kan se meget mere hos leverandøren vi henviser til i nedenstående.

Her kan du købe Løbebånd, motionscykler løbebånd og smarte produkter til din hjemmetræning (reklamelink)

Spar på din vandregning

Der findes mange måder du kan spare på dit vand men i sidste instans kræver det en personlig indsats af dig og din husstand. Alting stiger for tiden og derfor bliver det til mange penge hvis man spare lidt alle steder og her er vand ingen undtagelse.

Begræns de lange bade og sæt evt begrænser på tiden hvor længe man er i bad. Børn og unge i huset kan synes det er abstrakt at forholde sig til korte bade så sæt evt en timer eller et kokke ur til så går det også sport i besparelserne.

Vær opmærksom på hvor tit vandet bare løber og begræns det. Sidst men ikke mindst snak sammen i familien og gør det til en fælles mission, besparelserne kan læses direkte på vandregningen og de besparelser kan bruges til meget andet sjovt.

Spar penge på din transport

Transporten udgør en ikke uvæsentlig udgift af vores samlede omkostninger. Derfor er det en god ide at kigge dine udgifter igennem. Bilen er en stor faktor og her er det værd at kigge på vedligeholdelse af bilen og de udgifter du har. Her har kan vi anbefale autobutler som samler de bedste tilbud til dig. Se mere her Autobutler.dk (reklamelink)

Hvorvidt du kører el eller diesel påvirker også økonomien. Først og fremmest skal du selvfølgelig have en EL lader i dit hjem. Men du skal også sørge for at lade på de rigtige tidspunkter så du spare mest muligt strøm.

Hos the charger kan du få din EL oplader men du kan også få refusion på dine elafgifter via the Charger hvis du opretter et abonnement (reklamelink)

Spar på dine dagligvare indkøb

Inflationen er gået amok i 2022 og derfor er alting steget voldsomt i pris. især på visse artikler er det eksploderet i priserne og derfor skal du kigge dig godt for når du handler.

Først og fremmest er råd nummer 1 at du altid skal være opmærksom på tilbud. Det er svære i dag at lave en madplan for hele ugen da nogen ting kan være meget dyre. Derfor kan det nogen gange være bedre at tilpasse sin madplan priserne og deres udvikling. Det betyder lidt at det er prisen på varen der bestemmer om det er en pastaret eller kylling om torsdagen.

På nogen artikler kan det godt betale sig at være opmærksom på nettet og her er der store besparelser på den lange bane. Grænsehandel online på sodavand og slik og mange andre ting giver gode besparelser. Faktisk finder du mange dagligvare med besparelser så hvis du kan planlægge dine indkøb kan der være mange penge at spare. Husk dog altid at tjekke dit lokale supermarkedet for tilbud og besparelser.

Her har du online grænsehandel, du spare penge, tid og ikke mindst hele bilturen (reklamelink)

Spar penge på internet og mobil telefonen

Der findes et hav af udbydere på internet og mobil. Hvis du bruger en time eller 2 kan du formentlig finde gode besparelser. Sørg for at kigge på hunstanden egentlige behov og så find et produkt der matcher jeres behov. Tit køber man ydelser man ikke har brug for og det er ikke nødvendigt.

På internet og mobil er det væsentligt at man jævneligt tjekker sine behov og de ydelser man får leveret. Nok har man samme behov men tilbud og ydelser ændre sig løbende og det bliver til rigtig rigtig mange penge over nogen år og de penge kan du lige så godt bruge til dig selv og familien.

Spar penge på TV og streaming service

Et af de steder der i dag fylder i de fleste budgetter er tv og streaming. Du skal betale licens men udover dette er der frit valg på alle hylder.

Der findes utrolig mange steder du kan streame og måske det er en ide at se om du har få stort et antal af udbydere. Nogen af dem vi selv kender til på boligblog er følgende

Yousee – har et hav af kanaler og tilbyder også film og serier (de dækker et meget stort behov)

Netflix – rigtig mange har netflik som er en af verdens største med tilmeldte medlemmer

Disney – som i skrivende stund er ved at overhale netflix “alt med forbehold” men i hvert fald en kæmpe udbyder

Amazon Prime – de vokser og vokser og tilbyder også mere og mere kvalitets indhold

Viaplay – rigtigt stort indhold og stort udvalg i serier og film

HB0 – en af de førende især indenfor serier og har også et stort udvalg af film

Der findes endnu flere steder du kan streame film og ikke mindst leje film og serier. Dog kan det være en ide at se om flere af disse udbydere ikke overlapper hinanden. På denne måde kan du spare penge. Du vil tit erfare at du kan se det samme indhold hos flere af udbyderne.

Dog skal det siges at flere og flere udbydere laver deres helt eget kvalitets indhold som er helt unikt som du selvfølgelig kun kan se et og samme sted.