Sol og nysgerrige blikke
Jeg bruger efterhånden ret mange timer foran computeren ved mit spisebord, som fungere som min workstation herhjemmefra. Spisebordet er placeret tæt på et vindue ud til en offentlig sti, hvor mange nysgerrige blikke går og cykler forbi på sådan en helt almindelig dag.
Derfor har et nyt gardin længe været på min ønskeliste. Et gardin af den slags man kan indstille, så hele vinduet ikke er afskærmet, men bare en lille del af det – der hvor solensstråler driller eller de nysgerrige blikke er ;) Jeg synes det er rart at man ikke er helt afskærmet fra omverdenen og stadig kan få lidt dagslys indenfor :)
gardin-luraflex-halvt-nede-boligblog.com
Bottom up, top down
Denne type gardin kaldes også ‘bottom up, top down’ og det er sådan et jeg har anskaffet mig. Mit er fra Luxaflex og er et plissé Duette gardin. Jeg er vildt glad for det og fungere lige præcis efter det behov jeg har for afskærmning :)
Gardin-luxaflex-oven-fri-boligblog.com
Isolere mod kulde og varme
Udover at være fleksibel i forhold til placering, er der også andre fordele ved dette gardin. Plissé gardinet har nemlig to lag (deraf Duette) og har derfor en masse små hule rør hele vejen ned gennem gardinet. Den stille stående luft der er inde i disse rør isolere både mod kulde og varme. Ret fed fordel, hvis man f.eks. bor et sted hvor det trækker meget fra vinduerne.

Vi har mest et problem med varme herhjemme. Om sommeren når solen står lige på, bliver vores stue som et drivhus. Så jeg glæder mig til at nyde godt af den funktion også, her til sommer :)
Gardin-luxaflex-midten-boligblog.com
Her ses det i midten af vinduet og på billedet nedenunder i fuldafskærming. Gardinets lyse farve reflektere også en masse lys ind i vores stue. En mærkbar forskel fra de stålpersienner vi før havde hængende :)
Jeg har valgt mit gardin i en brækkethvid, efter anbefaling af gardinmanden. Et helt hvid gardin kan godt skærer lidt i øjenene når solen står på. Den brækkede hvide passer også bedst til farven på vores vægge.
Gardin-Luxaflex-nede-boligblog.com
Gardinerne bliver lavet på mål og syet specielt til de vinduer man har. Der findes mange forskellige typer af det plissé gardin jeg har fået sat op. Nogle er mere transparente end andre, og med mere struktur i stoffet samt mørklægning, hvis det er det man ønsker.
Mit gardin koster 2.577 kr. Jeg ville ønske at jeg havde råd til at få det sat op i resten af huset også ;)
Gardin-luxaflex-boligblog.com
Det er dette lille håndtag der gør tricket, og der sidder et både foroven og forneden på gardinet. Man skal hverken holde inde eller trykke sammen på noget, blot hive gardinet op eller ned. SÅ smart :)
luxaflex-paint-boligblog.com
Paint
Jeg havde også øje på Luxaflex’s nye ‘Paint’ kollektion, som er et rullegardin. De fås i 4 forskellige farver og jeg havde set mig lidt lun på den grå version. Synes maler klatterne giver en fed effekt :)
paint-luxaflex-boligblog.com