Nogle gange får jeg en ide til et DIY projekt. Et projekt jeg ikke helt ved om kan briste eller bære, men bare må kaste mig ud i. Sådan et DIY projekt var denne lampe.

Jeg havde længe gået og leget med tanken om at sætte to eller flere arkitektlamper sammen, og forestillet mig oppe i mit hoved, hvordan jeg skulle bære mig ad med det. Ideen var stærkt inspireret af den franske Jielde foldelampe, som jeg så brændende ønsker mig. Og som oftest springer mine DIY projekter ud fra et ønske om at få noget jeg ikke har råd til, men så inderligt gerne vil eje. Så er der kun en ting at gøre: Do it yourself! :)

DIY-arkitektlampe-boligblog.com

På jagt efter billige lamper

Da jeg ikke vidste om min lampe ide reelt kunne lykkes, ville jeg ikke bruge for mange penge på det. Så jeg tog en tur på loppemarked og fandt to lamper af nogenlunde ens størrelse og udformning (i drømmer ikke om hvor mange forskellige slags arkitektlamper der findes, ikke to er ens!), til en samlet pris af 60 kr. En grøn og en rød. Men farven var underordnet, da jeg alligevel ville spraymale den.

DIY-Akitektlamper-boligblog.com

Never again

Godt! lamperne var i hus. Nu skulle der tænkes, skrues, huskes og være kreativ. Når man skiller sådan lampe (eller to) ad er der utrolig mange dele og skruer at holde styr på, og det er nemt at mist overblikket. Det er temmelig kompliceret og alt skal samles i den rigtig rækkefølge, og man skal være i stand til at tænke et par træk ud i fremtiden.
Jeg må også indrømme at jeg flere gange måtte slippe projektet og gå væk fra det, af bar arrigskab over det ikke ville lykkes. Og da lampen stod færdig var konklusionen da også; at jeg ALDRIG skulle lave en igen :D

Efter skidtet endelig var samlet, skulle den males sort med spraymaling og have en ny ledning, der var lang nok.

DIY-lampe-boligblog.com

Tvister

Hvis jeg ikke har skræmt dig helt væk og du går og overvejer at lave en lignende lampe, så er her et par tvister, som jeg lige vil foreberede dig på.

Det giver måske sig selv, men lamperne bliver tungere når de sættes sammen som en. Fjederne på de gamle lamper er ikke tilpasset at bære vægten for to lamper. Derfor sank lampe sammen for mig. Tilfældigvis havde jeg en ekstra, nyere lampe med kortere og mere spændstige fjedre, som jeg kunne bruge. Foden er også fra denne nyere lampe. Ellers kan man evt. støbe en selv af beton/cement.

Det er nødvendig at tilpasse nogle af stængerne i længden og være lidt kreativ hist og her, med en boremaskine. Det er ikke bare at skille dem ad og samle dem på ny igen.

Trods udskiftning af nogle af fjedrene, er lampen stadig meget lunefuld. Det vil sige at den let klapper sammen eller laver ‘overstræk’ i ledene. Så man skal helst kun se og ikke rører ;)

DIY-arkitektlampe-boligblog.com

Når alt dette er sagt er jeg super glad for min lampe, og fordi jeg kastede mig ud i det. For jeg synes den er super original, cool og industriagtig. Og så er der ingen andre en mig der har sådan en!

DIY-lampe-details-boligblog.com