Flagguirlander

Vores oprindelige artikel er skrevet for over 10 år siden og inden du går til læsning har vi fundet de rigtig shops til dig hvor du kan handle dine artikler til Flagguirlander og andre ting online.

(annonce indhold)

Flagguirlander, garn og hobbyartikler online

På rito finder du alt hvad hjertet begærer når vi snakker hoby og artikler til alle dine diy projekter, kig ind og lad dig inspirere, man kan hurtigt drukne i udvalget men så brug søgefunktionen på det konkrete du skal bruge.

På Rito.dk finder du alt du skal bruge til dine hobby projekter, kig ind og lad dig inspirere (reklame)

Lav din egen flagguirlande i stof og brug den som smuk udsmykning til børneværelset. Flagguirlanden er festlig og farverig og er en god måde til at få noget spræl ind i værelset på. Jeg har lavet en visning af hvordan du laver guirlanden trin for trin med billeder, så du kan se hvordan du skal gøre.

Sådan gør du:
1. Klip først en skabelon i feks. bagepapir efter den ønskede størrelse. Jeg har lavet en trekant med målene 16x20x20 cm. Find nogle stofrester med flotte mønstre eller brug patchwork stykker (kan købes i stof & stil). Læg stoffet dobbelt med vrangen ud af og sæt skabelonen fast med nåle. Klip et stykke udfor skabelonen ca. 0,5 til 1,0 cm til sømrum.

2. Sy de to stykker stof sammen på de to længeste sider. Inden du vender forsiden ud ad skal du klippe spidsen af på vrangen (som vist på billedet), for at få en pænere spids på ydersiden. Brug evt. en strikkepind til at skubbe stoffet helt ud i spidsen. Den øverste kant bliver syet sammen til sidst.

3. Når du har klippet og syet og vendt forsiden udad på det antal flag du vil have på guirlanden skal de stryges. Brug evt. en strikkepind til at komme helt ud til syningerne med, så flagene bliver så lige og brede som muligt. Det er ikke nødvendig at stive flagene af med vliseline, strygningen er nok i sig selv.

4. Til sidst skal alle flagene syes på en lang snor. Jeg har valgt at bruge kantbånd til dette. Kantbånd kan fås i mange farver og du kan vælge også at lade selve “snoren” være et farverigt indslag. Du bestemmer selv hvor meget afstand der skal være mellem flagene. Jeg har vlagt at der skal være ca. ét falgs mellemrum mellem dem hver, men du kan også sagtens lade dem sidde helt tæt. Det er jo en smagssag. Du folder altså kantbåndet på den lange led, som det er beregnet til og ligger flaget ind i mellem og syer det hele sammen. Begynd med at sy et stykke kantbånd sammen ca. 16 com, og derpå et flag, når du når til flagets ende måler du afstanden til den næste flag (13-16 cm). Og sådan fortsætter du til alle falg er syet på snoren og slut af med et stykke kantbånd på ca. 16 cm.

God fornøjelse med projektet!