Så blev jeg færdig med mit nyeste gør-det-selv projekt, nemlig denne fede reol i ‘locker’ stil!
Idéen kom af at jeg mangelede noget smart opbevaring til min søns værelse. Et sted hvor han kunne stille sin skoletaske, skateborad, gummistøvler/sko og lidt overtøj. Det måtte gerne være noget lidt råt og cool og så skulle det ikke være et møbel der var for ‘tungt’ og tog for meget plads og lys i hans smalle værelse.
Resultatet blev denne fede reol, med plads til alt det jeg ønskede. Den fylder ikke for meget og trådnettet gør at lyset kan strømme igennem og samtidig holde indholdet inde.
DIY-locker3-boligblog.com
Her er reolen vist som et super fedt entremøbel, som kan opbevare alt fra nøgler, kasser med huer og vanter, jakker, gummistøvler eller hundesnoren!
DIy-locker1-boligblog.com
DIY-locker-closeup-boligblog.com
Her er et lille preview på hvordan reolen skal indrettes på min søns værelse. Men det kommer der mere om på et senere tidspunkt :)
DIY-locker6-boligblog.com
Do It Yourself
Har du fået mod på at lave en reol mangen til, har jeg her lavet en list over ting du skal brug samt en trin-for-trin guide til hvordan du gør.

Tip! Lige nu kan du som blogger deltage i en DIY konkurrence ovre på XL-Byg.dk, hvor du kan vinde et gavekort på 3000 god danske kroner :) Du finder det lige her på XL-byg.dk’s hjemmeside.

Det skal du bruge
• Jeg har brugt 2 stk. Hyllis reoler fra IKEA, som jo koster den ufattelige lave pris af 69 kr!! Vildt at man kan få et møbel for disse penge :)
• 2 ruller hønsenet af ca 60 cm x 10 m, fås hos XL-Byg.
• Ståltråd (jeg har faktisk brugt det ståltråd der var viklet rundt om hønsenettene. Der var nok og så havde det samme patinering som nettet).
• 2 stål pinde a 1 meter hver, som afstivere til midtervæggen, også fra XL-Byg.
• Plus diverse værktøj (se ‘sådan gør du’).
foto-1
Sådan gør du
Reolen er egentlig forholdvis simpel at lave. Et godt råd er dog at væbne sig med massere af tålmodighed, for det tager tid og hønsenettet kan til tider drille :)
DIY-locker-sav-boligblog.com foto-3 DIY-locker-samle-boligblog.com
1. Hyllis reolen er født med en højde på 140 cm. Jeg ville gerne have den højere både rent visuelt og fordi jeg også gerne ville have en hylde nederst. Derfor har jeg købt to reoler, så den ene kan bruges til reservedele. Sav derfor 55 cm af reservereolens ben. Du skal bruge den ende som passer med at du sætter bund mod top når du forlænger. Sav alle fire ben til med en nedstryger.

2. Når alle ben er savet til, skal du til at klippe hønsenet. Selv om hønsenettet faktisk passer perfekt i reolens brede, har jeg alligevel valgt at klippe det op på midten og vendt dem om, så de to endestykker kommer til at støde mod hinanden på reolens midte. Dette gør at samlingen bliver forstærket når du skal til at hæfte midtervæggen sammen med bagbeklædningen og du får dermed også en lige linje hele vejen ned. Klip både bagstykket og siderne.

3. Nu skal du til at samle reolen og det kan godt være lidt tricky, for det er sin sag at holde sammen på både reol dele og hønsenet (som meget gerne vil rulle sammen hele tiden ;P). Men når du har knækket koden går det slag i slag. Brug gerne noget til at understøtte de lange ben mens du skruer. Husk! at hønsenettet skal skrues ind mellem hylde og ben (se billede 3).
Du skal springe den midterste hylde over så du får det lange midterrum. Læg det ekstra stykke ben yderst, når du når ned til det sted hvor du skal samle/forlænge reolen. Du må mase lidt til for at få skruen til at gå gennem alle lag, men det er heldigvis blødt materiale som tåler lidt hård behandling :)
DIY-locker-bund-boligblog.com DIY-locker-bor-boligblog.com DIY-locker-gaffa-boligblog.com
4. Når du har fået samlet hele reolen og hønsenettet nu er blevet en integreret del (på reolens bagside sidder hønsenettet stadig lidt løst pga det åbne midterstykke), kan du begynde at bukke enderne ind under bunden, for en pæn afslutning.

5. Bor nu ud i de to midterste hylder til stålpindene som skal forstærke midtervæggen, og før pindene igennem bagefter.

6. Hæft de to pinde sammen med lille stykke gaffatape og ligeledes ved hver hylde (se billedet). Pindene vil blive holdt bedre fast når hønsenettet kommer på.
foto-3 DIY-locker-ri-boligblog.com DIY-locker-ri1-boligblog.com

7. Klip de tre løse midtervægge ud i hønsenettet og sæt dem groft fast på midterpinden ved at sno hønsenettets ender rundt om. Den pæne kant skal vende ind mod ryggen af reolen, for at blive samlet med det to andre pæne kanter.

8. Ny skal du til at ‘sy’ de tre fag sammen på reolens midte. Her får du i særdeleshed brug for din tålmodighed. Det er ikke svært med det tager lang tid at sy ‘ryggen’ sammen hul for hul med ståltråden. Det er hårdt for fingrene så det er en rigtig god ide at have en tang som den på billedet til at sy med. Lav korte stykker ståltråd af ca 20 cm til at sy med ad gangen. Når du er nået hele vejen ned skal du gøre det samme på forsiden. Sno ståltråden rundt og rundt om stål pinden, hul for hul. Det tager heldigvis ikke så lang tid og her kan bruges en længere snor ståltråd.

9. Når det er gjort, er der kun tilbage at hæfte hønsenettet fast i de overskydende huller på det lange midterstykke. Det gøres nemt med et lille stykke ståltråd du snore sammen og bukker bag om.

TA DA!!!! Reolen er færdig :D