Som nogle af jer nok har set på bloggen, facebook og Instagram, så havde jeg i efterårsferien et “lille” maler projekt kørende. Jeg havde nemlig kastet mig ud i et projekt med felter, malet i forskellige nuancer på væggen på vores gæstetoilet. Projektet stod på hele ugen, når der lige var tid til at male et felt, mellem arrangementer i børnenes tegn og andre ting der skulle klares.
Og jeg må indrømme at projektet hang som en tung sort sky over mig sidst på ugen. Er du gal det tager tid og kræver tålmodighed. Men jeg fik hevet mig selv op i nakken og afsluttet det, inden hverdagen skulle igang igen efter ferien.
Malede-felter-boligblog.com
Trods anstrengelserne er jeg blevet utroligt glad for resultatet og det spil det giver på den før så kedelige væg. Jeg er især vild med farvetonerne, som har ramt lige plet i de nordiske blå-grå hav farver jeg gik efter.
moenster-boligblog.com
never again ;)
Faktisk så ærger det mig lidt at jeg ikke valgte et rum eller væg, hvor der er mulighed for at se ‘kunstværket’ lidt på afstand. For nu hvor jeg har lavet det, kan jeg godt mærke at det egentlig er lidt synd, at man ikke får den fulde effekt og dynamik af det de tonede felter kan, nemlig lave en slags 3D-ish effekt.

Det er heller ikke lige et projekt jeg har den store lyst til at kaste mig ud i igen – må jeg ærligt sige. Det var simpelthen for krævende tidsmæssigt – det blev ganske enkelt kedeligt i længden :P
Men når det så er sagt, er jeg glad for at jeg gjorde det og fik det testet det af og smukt ser det jo ud på badeværelset :)
Malede-felter-bag-doer-boligblog.com
Vandskade
En anden MEGA kæmpe nitte er, at vi netop har fundet ud af, at vi har en vandskade herhjemme og at hele den fine nymalede væg nok skal skrabes ned til den bare beton, og males om igen når det er blevet tørt. Som i måske kan se på nogle af billederne, er der ligesom nogle små luftbobler under malingen. Det er fugten der får den til at bule ud :(
Og det er desværre ikke kun på gæste toilettet problemet er, men nok det meste af under etagen af vores hus. PIIIV!!
Malede-felter-toilet-boligblog.com
Sådan gør du step for step…
Nåh! Hvis jeg altså ikke har skræmt dig helt væk og du stadig har lyst til at lave dit eget fine ‘kunstværk’ derhjemme, så er her en lille guide til hvordan du gør :)

• Guidelines
Det kan godt være lidt svært at få et overblik over, hvordan det endelige resultat skal komme til at se ud, hvis man ikke visualisere det lidt først. Jeg har brugt noget maskingtape til på forhånd at opdele felterne, så jeg bedre kunne få en ide om, hvordan det ville komme til at se ud. Jeg har sidenhen rykket lidt rundt på tapen/felterne undervejs i processen, i takt med at jeg blev klogere på hvordan farverne og felterne kom til at fungere sammen. Så jeg kan helt klart anbefale at bruge disse guidelines.
Jeg skrev også navnen på de næste fire farver jeg ville bruge på væggen med blyant i felterne. Det er nemlig lidt at et puslespil at få farver og felter til at gå harmonisk op. Så det var noget med at gå nogle skridt tilbage og vurdere det lidt på afstand og når jeg fik gennemskuet en faveplan var det bare med at få skrevet det ned, så jeg kunne huske det til næste gang. På den måde var det nemt at komme hurtigt igang, når lejligheden bød sig.
step-1-boligblog.com
• Kunsten at lave skarpelinjer
De skarpelinjer er ikke svære at lave men det kræver lidt tålmodighed. Det gør “projekt malede fleter” i det hele taget :) Tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed…Men så får du også et flot resultat.

Malertape
Sæt malertape oven på maskingtapen i det flet du skal male (du kan også fjerne maskingtapen helt), og sørg for at det lukker godt til ind mod feltet.
Step-2-boligblog.com
Forsejling
Mal et lag maling i den samme farve som feltet støder op mod, og lad det tørre så malertapen bliver forsejlet. Dermed kan den ‘nye’ farve ikke løbe ind under.
Step-3-boligblog.com
mal feltet
Når ‘forsejlingsmalingen’ er overfladetør (ca. 30 min), kan du male hele feltet i den ‘nye’ farve. Giv feltet 2-3 lag maling, så hurtigt det er muligt efter hinanden. Et felt skal helst ikke tage mere end 2-3 timer at lave, alle steps inklusiv. Når feltet har fået det sidste lag maling, skal du fjerne malertapen med det samme. Det handler om at arbejde mens malingen er våd. Ellers kan man komme ud for at noget af malingen har sat sig for godt fast i malertapen, og bliver revet af sammen med tapen.
Og sådan gør du for hvert felt, et ad gangen.
step-4-boligblog.com
Her er et billede af projektet ind the making, hvor nogle felter er malet.
midtvejs-boligblog.com
Til denne væg har jeg brugt malerprøver af en halvliter af hver farve og der var rigeligt. Det er købt i Beckersfarvecenter og farvekoderne jeg har brugt er: Hav 760, Iskristall 733, Våg 771, Balett 672 og Delfin 735. Den lyserøde (Balett) har jeg blandet lidt op med noget grå, da den var lidt for grisefarvet og jeg har også blandet en sjette grå farve af nogle af det farver jeg havde.