Historien om hvordan mit mørke køkken blev til et lyst og lækkert moderne køkken :)

From the beginning…
Med drømmen om et lysere og mere up to date køkken, gik jeg for cirka et halvt år siden igang med at modanisere det eksisterende køkken i vores hus. Første step i fornyelsesprojektet, var at gøre kål på et ikke særligt flatterende indbygget vitrineskab. Lågerne blev taget ned og indersiden beklædt med tapet. En midlertidig løsning som skulle blive der til jeg fik modet, til at udføre en ide jeg længe havde gået og leget med – nemlig at fjerne alle fire overskabe mellem køleskab og endevæg.
DIY-koekken-1-boligblog.com
Reflekteret lys
Efter vitrineskabet havde fået en overhaling, gik jeg hurtigt efter i gang med at projekt metro fliser. Jeg havde længe været helt vild med dem og tænkte at DE fliser, som netop er designet til at reflektere lys i metrostationer under jorden, om nogen ville kunne lysne lidt op i mit meget dunkle køkken.

Fliseopsætningen gik over alt forventning, og selvom det langt fra var en nem DIY opgave, blev resultatet super fedt. Fliserne gav et helt andet spil og liv i køkkenet og de kæmpede en hård kamp for at lyse køkkenet op :) Hep hep!
DIY-Koekken-3-boligblog.com

Ned med overskabene
Efter nogle måneders gang rundt om den varme grød, tog fanden ved mig og jeg fik endelig taget modet til mig. De fire overskabe blev revet ned og lyset strømmede ind på den nu bare hvide væg. Jeg har aldrig fortrudt jeg gjorde det og det var den fedeste følelse at få dem væk.
Så endnu engang var det i gang med mørtel, leje af fliseskærer og præcisionsarbejde, og til min overraskelse gik det super hurtigt. 2 timer tog det mig at sætte fliserne op. En markant reduktion af tiden fra sidst ;D
Du kan se flere billeder fra før og efter fliseopsætningen i mit tidligere indlæg her.
fliser op
DIY-Koekken-6-boliglbog.com

Nok er nok
Efter fliserne og de ‘nye’ hylder jeg havde fundet på et loppemarkede kom op, fik jeg blod på tanden. Enough is enough og jeg kunne ikke længere holde de mørke rød/brune køkkenlåger ud. Så jeg kastede mig ud i et større male-køkkenlåger-projekt. Overskabene blev malet hvide for at gøre dem mindst muligt tunge og ‘synlige’ og underskabene sorte. En massiv bund i kontrast til alt det hvide. Jeg synes det fungere super godt sammen og de to base farver, gør det nemt at tilføje farverige accessories som jeg elsker.

DIY-Koekken-4-boligblog.com
Almost done…
Det sidst jeg mangler for at gøre mit køkkenprojekt færdigt, er at få to nye lamper op over vasken. Jeg har fundet to store værkstedlamper for 50 kr. stk., som jeg er i gang med at sprøjtemale sorte og som helt sikkert vil fuldende looket.
Det sorte og det hvide står super godt til stålet på ovn, vaskemaskine og køleskab. Det sorte armatur er fra Grohe.
DIY-Koekken-Sonny-Angel-boligblog.com
Gule er min yndlingsfarve og jeg har sørget for at fordele den lidt rundt omkring i køkkenet.
DIY-Koekken-Lemon-boligblog.com
DIY-Koekken-8-boligblog.com
Brug ordentlig kvalitets maling
Det er en stor opgave at male et køkken. Så mit råd er at man skal undgå at købe billig maling, til et sådan projekt. Det er SÅ surt at have brugt så meget tid på at male, for at det så begynder at skalle af.
Jeg har brugt Beckers træmaling i glans 40 til låger, skuffer og de sorte hylder. For gøre overfladen stærkere mod slag og andet har jeg grundet alle flader først. Jeg har malet 1-2 gange med runder og 3-4 gange med træmalingen. Ja, tager tid at male et køkken, men belønningen overskygger heldigvis alt slidet :) Jeg er SÅ glad for at jeg kastede mig ud i det :)
DIY-Koekken-diamond-greb-boligblog.com
Greb
Jeg har ind til videre undladt at sætte greb på overskabene, for at gøre dem mere neutrale. Når og hvis jeg bliver træt af det, bliver grebene nok hvide. For at undgå for meget larm og spræl har jeg på underskabe og skuffer valgt sorte greb, som er facetskåret. Det giver et super godt sammenspil til metrofliserne og skaber sammenhæng. Grebene hedder Diamond og er fra Rie Elise Larsen.
DIY-Koekken-pærer-boligblog.com
Den fede pære med stofledning og cool fatning er fra skønne Octobulb. Du kan læse mere om mit besøg hos Octobulb her.
DIY-Koekken-2-boligblog.com
Viskestykket er fra Hay ∗ Det lyserøde skærebræt er fra Base212, det gulmønstret er fra Lykke Bang og det store gule er lavet af min søn ∗ Den gule fletkurv er fra Tine K home og puden er fra House Doctor ∗ De to klare akryl magasinholdere er fra Nomess Copenhagen.

Før og efter billeder
Billederne taler vist for sig selv ;)
Foer-efter-billeder-Koekken1

Foer-efter-billede-Koekken-boligblog.com