Mit køkken har fået en ansigtsløftning
Jeg har længe været godt træt af mit mørke tunge køkken, og har endnu længere gerne ville gøre noget ved det, så nu syntes jeg at det var på tide at jeg kom igang! De af jer der følger mig på bloggen har nok hørt mig klage en del over mit køkken, og om hvor meget jeg ønsker mig et hvidt et :) Men efter mit køkken er blevet pimpet er jeg faktisk blevet okay glad for den mørke farve – og det er jo også oppe i tiden med mørke træsorter i køkkenet, for også lige at få den vinkel med ;)

Metro fliser
‘Ansigtløftningen’ består i at jeg har fået sat fliser op mellem bordplade og overskabe hele vejen rundt i køkkenet. Jeg har længe været helt pjattet med de super fede ‘metro’ fliser som er så populære for tiden, så selvfølgelig skulle det være dem :) Metro fliserne fås i forskellige udgaver og kan endda også i sort. Mine er købt hos Silvan og hedder ‘Metro glossy blanco’ og måler 15 x 7,5 cm, super fede fliser! Jeg bestilte dem på nettet og fik jeg dem gratis leveret lige til døren, hvilket var ret lækkert, for så slap jeg for at slæbe det tunge fliser hjem selv :)
Du kan se billeder af hvordan jeg har gjort og lurer de afslørende før- og efterbilleder sidst i indlægget.
Forny-koekken-1-boligblog.com
Hvid fuge
Jeg har valgt at bruge en hvid fuge mellem fliserne for at gøre looket mindre larmende og så lyst som muligt, og jeg synes det fungere super godt og passer til de mørke skabe.
Forny-koekken-fliser-boligblog.com
Flot og praktisk glans
Jeg er vild med den glans filserne har, det ser både lækkert ud og så er det praktisk fordi lyset bliver reflekteret meget bedre end en malet væg, en kæmpe fordel!
Forny-koekken-mur-boligblog.com
Jeg har simpelthen ikke nænnet at borer huller i den fine nye flisevæg endnu for den er så fin og uspoleret, så knivmagneten og bladholderene er ikke kommet op endnu, men det skal nok komme :)

Forny-koekken-metro-fliser-boligblog.com
Fliserne i sig selv er super smukke og der skal derfor ikke det helt store til for at det ligner en million :)
Vitrine-efter-boligblog.com
Ud med “kuk-uret”
Indhakket i skabene foroven var tidligere et vitrineskab, men mindede mere om et kuk-ur end det var kønt, og så var det mørkt og gammeldags efter min mening. Lågerne er taget af og indersiderne er blevet beklædt med ‘Marble’ tapet fra Ferm Living. Det har både åbnet op og lysnet det ellers meget mørke hjørne. Det sorte blandingsbatteri er ‘Minta’ fra Grohe.

Åbne hylder
Selv om idéen er god og egentlig er lykkes meget godt, så er det ikke en blivende løsning. Jeg har nemlig en plan om helt at fjerne den sektion af overskabe, fra køleskab til væg, og lave åbne hylder i stedet. Det vil åbne endnu mere op og give bedre mulighed for, at få nogle ordentlige lyskilder ind end de to halogenpære som er der nu.
Men hvis jeg fjerner overskabene må jeg også gøre køb på en del skabsplads, især slikskabet vil blive indraget (det lille smalle skab ind mod væggen) og DET er straks værre ;P
pimp-dit-koekken-boligblog
Sådan har jeg gjort
Forny-koekken-flise-opsaetning-boligblog.comAllerførst har jeg fjernet pyntelisten der sad hele vejen rundt langs bordpladen. Den var sat fast med silikone og var forholdsvis nem at få af men der var stadig mange silicone rester tilbage, så dem måtte jeg fjerne med ‘silikonefjerner’. Jeg har brugt LIP fliseklæb som jeg har blandet op med vand og rørt sammen med en pisker på min boremaskine.
Sørg for kun at spartle et lille stykke ad gangen, så når det ikke at tørre før fliserne kommer på. Tandspartlen laver rillerne som vist på billedet og fordeler klæberen i den rette mængde.

Forny-koekken-foer-fuge-boligblog.comSådan ser det ud inden det er blevet fuget. Jeg har valgt at sætte fliserne forskudt og ikke over hinanden. For at få fliserne til at sidde lige, og med den rette fuge afstand, har jeg brugt fugekryds, men for at få krydset til at ‘passe’ ind i mine forskudte fliser, har jeg med en tang klippet den ene afstikker af så det er blevet til et T.
På billedet kan man også få en fornemmelse af, hvilken forskel det gør om fugen er grå eller hvid. Hvis jeg havde valgt en grå fuge ville det have se nogenlunde sådan ud.

Forny-koekken-fugning-boligblog.comJeg har brugt LIP hvid fuge masse, som jeg igen har blandet op med vand og rørt sammen med en pisker. Normalvis  ville man have brugt en gummispartel til at fuge med, men disse fliser er facet skåret så flisen buer altså. Og jeg har da også gjort mig mine forestillinger om hvordan jeg skulle greje den udfordirng. Jeg har nemlig research’et en del og set en masse videoer på nettet for at blive klædt bedst muligt på til opgaven, men det har ikke været mig muligt at finde en video om hvordan man fuger facetskåret filser, så det blev lidt af en Storm P løsning :)
Jeg havde købt en gummispartel men den kunne slet ikke komme ned til den ‘rigtige’ fuge, så derfor brugte jeg en stor svamp (sådan en man ellers bruger til at tørre fliserne af med bagefter), som jeg kunne får arbejdet fugemassen ned i fugerne med. Det fungede egentlig meget godt for en Storm P løsning at være :D
Bagefter tørres overskydende fugemasse af fliserne med en våd svamp. Det skal gøres en del gange før alt er væk.

forny-koekken-silikonefuge -hvid-boligblog.comDen afsluttende opgave var at fuge den nederste fuge, ned mod bordpladen med en hvid siliconefuge. En opgave jeg havde frygtet lidt. Mine tidligere erfaringer med siliconefuger er ikke just positive, men jeg ville ikke tilbage til “pynte” listen, for jeg synes bestemt ikke at sådan en kant pynter! Så der var ingen ud vej og nu var jeg kommet så langt. Så bevæbnet med en masse malertape og sulfo gik jeg igang. Der blev bandet og svovlet en del under fugningen men gik nogelunde og jeg er så glad for at jeg valgte den løsning :)

Alle materialer, værktøj og leje af fliseskærer er fra Silvan, og projektet har kostet ca. 2000 kr. alt inklusiv.

Før og efter billeder
Hvad kan jeg sige…Mit 2014 mantra ‘less is more’ holder ved… :)
Før-og-efter-billeder-1-boligblog
Foer-efter-billeder-2-boligblog
Foer-efter-billeder-4-boligblog
Epilog
Jeg skal ærligt indrømme at der ikke var noget ved fliseprojektet, hvor jeg tænkte ‘det her, det er nemt’ eller følte mig ‘homefree’. Det har været en krævende opgave, hvor jeg fik testet mine evner som ‘murer’ :)
Det der primært gjorde det svært var at det hele skulle gå skærkt, og det kan godt være svært når man er nybegynder. På alle trin af projektet var der en deadline på noget der skulle nås inden det ville tørre, om det så var fliseklæberne, fugemassen eller silikonefugen, så skulle man skynde sig.
Men selv om det har været en udfordring var projektet dog ikke uoverkommeligt, og resultatet taler jo for sig selv. Jeg er vildt glad for at jeg kastede mig ud i det og det bliver nok heller ikke mit sidste fliseprojekt :) Og jeg kan sagtens anbefale andre at gøre det samme! :)