Rammer til plakater

I denne artikel fokusere vi på hvordan du laver din egne rammer step by step. Mister du modet og tænker det er for besværligt at producere dine egne rammer har du heldigvis masser af muligheder for at købe rammer til attraktive priser.

(Vi gør opmærksom på at denne artikel kan indeholde annoncelinks)

Diy træramme

Det koster penge at købe en lækker træramme og derfor kan det være rentabelt at lave den selv, dog skal du også bruge lidt tid da du skal en tur forbi byggemarkedet og købe materialer til din eller dine nye rammer. Dertil skal du bruge noget maling samt diverse hjælpe midler.

Lav selv din egen billederamme

Senere i denne artikel kan du se hvordan du laver din egen indramning, dog skal du være opmærksom på at at det er uden glas så hvis du er glad for din plakat eller dit billede skal du evt købe dig til en ramme med plexi glas.

Design din egen plakat og få en fed træramme med

Med den naturlige udvikling på nettet kan du også i dag designe dine egne plakater og få dem indrammet på forhånd med en stærk plexi glas overflade.

Nettets muligheder gør det idag muligt at designe dine egne plakater online og få dem leveret med en super flot ramme i lækkert design.

Du kan også vælge færdige plakater i alle temaer og få dem leveret direkte hjem til dig (reklame)

Design din egen ramme

Har du stadig masser af mod på selv at designe dine egne rammer til dine lærred eller malerier så læs vores nedenstående beskrivelse.

Der kan stadig helt sikkert være penge at spare hvis du skal lave flere rammer og det kommer selvfølgelig også an på størrelsen af dine plakater og hvilket antal du skal lave

Nogen gange er det også bare sjovt at have lavet det selv især hvis det er et billede eller maleri der har en personlig værdi for dig.

Køb en træramme til billige penge

Med udviklingen kan du efterhånden få rigtig flotte trærammer til fornuftige penge så man skal altid opveje sin tid. du kan finde rigtig meget inspiration på nettet og samtidig gøre dig et godt køb, vi har fundet inspirationen til dig som nedenstående.

Trærammer i alle størrelser nemt og simpelt at bestille online (reklame)

Der findes et hav af rammer og plakater på nettet og det har aldrig været nemmere at få det leveret med få klik (reklame)

Lav selv din ramme

Har du stadig mod på at lave din ramme selv skal du læse vores nedenstående populære artikel. Det er ikke sikkert det er økonomisk rentabelt at lave rammen selv med mulighederne i dag, men til gengæld får du dit eget design og skaber din egen historie

boligblog5 036a

Indramning af billeder og plakater kan være en bekostelig affære, især hvis man skal op i nogle større mål der ligger udenfor standarden, desuden synes jeg også det svært at få/finde lige præcis den type ramme jeg leder efter. En billigere løsning kan være at lave din egen indramning og så får man det som man vil have det. Det er dog uden glasrude, da det er et lidt for ambitiøst projekt selv at rode med, men resultatet er stadig rigtig fint.
Jeg løb selv ind i ‘ramme problemet’ med en stor plakat jeg have købt på Louisiana. Plakaten måler 100 x 150 cm og en indramning hos en professionel ville koste 4-5 gange af hvad plakaten har kostet. Så det var et no go. Derfor besluttede jeg, at jeg ville lave en selv. Her kan du se hvordan jeg har gjort.

boligblog5 021a1. Jeg har fået skåret en træfiberplade til i de rette mål hos Silvan og køb lister til min ramme. Derudover har jeg brugt maling og spraylim. Jeg vil gerne have en sort ramme, derfor maler jeg hele vejen rundt i kanten på træfibepladen, da rammen tilsidst sætte fast oven på træfiberpladen og man derved vil kunne se siden af pladen. Når den har fået to lag og er tør, er det tid til at klistre.

showpic2. Spray et tyndt lag lim over hele pladen og lad det tørre et par minutter. Det er vigtigt med god udluftning når du bruger limen. Det er bedst hvis du kan gøre det udendørs, da det ikke er sundt at indånde dampene. Hvis du kun har mulighed for at være indendørs, må du have godt med vinduer åbne. Derefter ruller du plakaten oven på pladen og glatter godt ud, så der ikke er luftbobler under plakaten.

boligblog5 028a
3. Mål listerne til rammerne af og skær dem af i smig, så du får en pæn afslutning i hjørnerne. For at få hjørnerne helt skape er det nødvendigt med en skærekasse så snittet bliver helt lige og ens, ellers passer hjørnerne ikke sammen. En skærekasse kan du få for næsten igen penge og er et uundværligt værktøj til opgaver som dette.

boligblog5 029a4. Når alle listerne er skåret til skal de males. Jeg har givet mine omkring tre lag før malingen dækkede helt. Jeg har måttet male de lange lister stående, for at få plads til dem. For at dække af, har jeg klistret et stykke plastik op på en væg med noget malertape og lagt en avis på gulvet.
Det fungerede rigtig fint.

boligblog5 031a5. Når listerne er malet og er blevet tørre, kan de monteres på pladen med plakatenpå. Brug små søm eller som jeg her har brugt, en hæftemaskine og fastgør listerne en efter en oven på træpladen så den flugter med kanten.
Til ophæng har jeg skruet to små skruer i hver sin side ude ved kanten, så skruen går ned i trælisten og snoet ståltråd mellem de to skruer. Og Volá! Rammen er færdig :)
Se også plakaten indrammet her.
DIY ramme
Før idéen videre
Jeg havde også lidt samme problem med mit spejl på badeværelset. Det er et spejl uden ramme der er limet fast på væggen. Jeg har tidligere haft et andet spejl til at hænge over det, da jeg synes at spejlet uden ramme var for kedeligt. Nu var det tid til noget nyt og jeg kunne rigtig godt lide tanken om et minimalistisk spejl med en smal sort ramme rundt om. Derfor førte jeg idéen fra plakatrammen videre og lavede også en ramme til mit spejl. Det er stort set samme metode som med rammen ovenfor. Til forskel har jeg limet hjørnerne sammen og hæftet dem med clips. Rammen sidder i spænd rundt om spejlet, men du kan også vælge at lime den på. Resultatet er blevet super cool og lige som jeg ønskede det.
boligblog5 039a

Vil du købe færdige rammer til billeder

Har du mistet modet på projektet kan du i dag købe færdige rammer flere steder til fornuftige priser

Nyttige links til køb af rammer (reklame)

Citatplakat (reklame) har et kæmpe udvalg af plakater af forskellige karakter og ikke mindst lækre forskellige rammer, du kan købe billeder og få leveret i en færdig ramme.