…eller næsten da, for Louis Poulsen havde inviteret til en hyggelig aften med spændende historier om den verdenskendte lampermager og designer Poul Henningsen og hans lamper op gennem tiden. Aftenen bød også på release af to nye lamper. Kobber lampen PH120 i limited edition og Toldbod 120 Duo, som er en ny to-farvet model.
Lamperne er lavet i andledning af at Poul Henningensen ville være blevet 120 år september i år.
PH kobber interior UTH-G_02
En flad tallerken, en skål og en kop…
Kobber lampen PH120 er en model af en de første lamper i PH-systemet, nemlig PH 3-3 og er lavet tro mod de gamle originale tegninger af lampen.
Om lampens tilbliven og design, fortalte PH selv, “Man tager en fladtallerken, en skål og en kop – og vupti så har du en lampe!”. Et noget simpelt syn på det der i dag er et af Danmarks største design ikoner :)

Noget af det vigtigste for PH var at lyset ikke måtte blænde i øjnene. Skærmene skulle beskytte lyskilden og forhindre spejlrefleks. En kvalitet og et must der har fulgt lampen op gennem tiden.

Vidste du, at man i gamledage have en hvid lysedug til at ligge på spisebordet når det ikke var i brug. På den måde fik man reflekteret lyset fra spisebordslampen og ud i resten af rummet. Ret smart :)
PH 3.5-3 Copper_12
Kobberet er ubehandlet og vil tilegne sig en smuk patina med tiden, og en tur med pudsekluden vil den også have brug for fra tid til anden.
Kobber lampen er en limited edition og vil være i handlen fra 1. marts til 31. maj. Pris 8.995 kr.
Toldbod 120 Duo
Toldbod 120 Fredriksberg-G_11
Toldbod_2013_prod_54
Toldbod 120 Duo lamperne er allerede i handlen. Pris 1.495 kr.