Står du og gerne vil have malet din bolig men det er lidt svært at overskue. Har du samtidig ved at finde ud af hvilken maler du skal bruge til projektet så er du langt fra alene. Den rigtige maler er helt sikkert derude men du skal bare lige finde hende eller ham. I en tid hvor håndværkerne generelt har super travlt er det ekstra svært at finde en god maler som har tid til opgaven. Vi hjælper dig her med en løsning hvorpå du har mulighed for at indhente tilbud fra malere.

Vi gør opmærksom på jf reglerne at der i denne artikel er “annonce indhold”

Fordelen ved at bruge en rigtig maler

At blive maleruddannet tager 4 år og så er du udlært svend. Der er en grund til det tager 4 år og der er faktisk rigtig mange ting man skal være opmærksom på og lære i processen. Står du derfor med et hus, en lejlighed eller andet som trænger til en kærlig hånd er det værd at overveje at bruge en rigtig maler.

At male er meget andet end blot male. Der skal spartles, der skal grundes, der skal slibes og måske skal der sættes filt op og samtidig skal det hele være ret på en snor og se rigtig godt ud. Alt dette kan i sig selv være en rigtig god grund til at vælge en rigtig maler. Så ender du med et godt og flot resultat.

Hvor finder du så lige en maler der har tid til din bolig

Det skal ikke være nogen hemmelighed at en maler og øvrige håndværkere for den sags skyld har rigtig travlt. Det betyder også at medmindre du kender nogen så kan det være svært at finde en ledig maler som har tid til at besigtige din bolig og male hjemme hos dig.

Dog findes der flere opgaveportaler som har faste aftaler med dygtige malere som hver dag byder på maleropgaver som kommer ind i portalen. Hvad der er endnu mere interessant er at når du ønsker tilbud på en opgave så får du tilbud på 3 opgaver fra forskellige malere.

Det betyder altså at du har hele 3 malere at vælge imellem og de byder imod hinanden. Du beskriver blot din maleropgave på opgaveportalen og så modtager du 3 uforpligtende tilbud som du kan vælge kvit og frit imellem.

Få det bedste tilbud på malerarbejde lige her

Med moderende teknologi er det blevet super nemt at få gode tilbud elektronisk online. Når du besøger opgaveportalen skal du blot beskrive din opgave og eventuelt vedhæftet billeder og så modtager ud efterfølgende 3 tilbud.

Ud fra disse 3 tilbud vælger du så det bedste tilbud kvit og frit. Det er uforpligtende og ganske simpelt.

Ting du skal kigge efter når du modtager tilbud fra en maler

Når du har beskrevet din opgave på portalen modtager du efterfølgende tilbud fra 3 forskellige malerfirmaer. Så er det selvfølgelig vigtigt at du sammenligner de 3 tilbud så godt du kan. Du skal derfor tjekke at de 3 malere byder på præcis det samme så der er ens vilkår.

Dertil skal ligeledes siges at det ikke altid er den billige der er den bedste. Det betyder selvfølgelig at elementer som kvalitet og færdig til tiden også tæller ind. Du skal derfor sørge for at tage det hele i betragtning når du vælger din maler.

Hvad er det en god maler kan som en privat ikke kan

Groft sagt er det lidt som at gå til frisøren. Det ser legende let ud men første gang man prøver at klippe sig selv så forstår man hvorfor en frisør står i lære flere år. Det er præcis det samme med en maler, det er en lang og grundig uddannelse hvor malerlærlingen går på skole samtidig med lærlingen også er tilknyttet en malervirksomhed i et forløb over 4 år.

En maler lærer en masse grundlæggende teknikker men også om hele processen når et hus skal sættes i stand. At male en overflade er en ting men det er faktisk hele bundbehandlingen der afgør om du får en flot finish til sidst.

Når vi ligeledes nævner finish så kan det at male en væg faktisk være udfordrende. Som privat kan man godt have tendens til ikke at rulle en væg ensartet og så kan man efterfølgende se rullespor. Det er f.eks tydeligt når der er meget lysindfald. Her ved en maler hvor meget maling der skal på en rulle og uddannet maler ruller typisk en væg meget ensartet så man ikke kan se forskel forskellige steder på væggen.

At spartle vægge kan f.eks være en rigtig stor udfordring. Det spartel som du påføre væggen skal fordeles hel jævnt så din væg og dit loft er helt ensartet.

Efterfølgende skal du slibe alle overfladerne og så skal du eventuelt påføre nyt spartel hvis alle flader ikke er helt klar.

Så skal du slibes alt det spartel du har påført indtil du har en flot ensartet bund.

Så skal du grundes overfladerne så de suger ensartet og her skal du eventuelt komme filt på.

Når dette er sket skal du grunde din filt og slibe på den.

Til sidst kan du så male med din slutmaling og dette typisk af 2 gange. Det er altså ikke så super simpelt og let blot lige at male. Der er rigtig meget forarbejde der skal laves.

Er det svært at male træværket

At male træværk indendørs kan også se rigtig let ud men kan også være en rigtig udfordring. Først og fremmest skal træværket slibes og måske pletspartles så det bliver jævnt. Her skal du så slibes på din spartel så du får en ensartet overflade. Så grunder du de steder du har spartlet således at hele træværket er klar til malerbehandling.

Så kommer en øvelse som kan være svær for selv en dygtig maler. At få en flot ensartet overflade med træmaling. Det er virkelig her man tit og ofte ser forskellen på en privat og en professionel maler. Træværksfarve tørre typisk hurtigt så en maler skal vide præcis hvor tykt et lag der skal smørres på og hvor stort et areal der kan arbejdes med ad gangen så det ikke tørre for hurtigt.

Hvordan skal en pris vurderes på et stykke malerarbejde

Som med alle andre i denne verden skal en maler tjene penge. Nogen gange når man som privat modtager et tilbud på malerarbejde kan man godt få et chok for det er jo blot nogen vægge og lidt træværk der skal males. Verden er bare anderledes bag kulissen for der er rigtig meget forarbejde når man skal udføre malerarbejde.

At blot male vægge og træværk på overfladen er taknemmeligt. Det er dog alt bundarbejdet som kræver meget arbejde og det skal laves ordentligt og nogen gange kræver det rigtig mange bundbehandlinger før du kan lave den afsluttende malerbehandling.

Når du skal vurdere en pris på maling af loft, vægge samt dit træværk

Når du vurdere en pris er det vigtigt at du kigger på de overflader du har nu. Skal dit loft skrabes ned, hvor lang tid tager det, er der sætningsrevner som skal udjævnes og skal der opsættes filt. Det er en voldsom proces som tager flere dage før der faktisk bliver malet på dit loft. Men får du ordnet dit loft og din bolig af en professionel ender du tit og ofte med et resultat som holder i rigtig mange år. Så at finde den rigtige maler er måske ikke helt tosset hvis du ønsker et resultat som holder i længere tid.

Husk bæredygtighed når du skal vælge maler

En god maler kan være mange ting men noget du også kan være opmærksom på er bæredygtighed. Skriv eventuelt i dit tilbud at du ønsker din opgave bliver udført med bæredygtige produkter. Malerne har i dag adgang til bæredygtige produkter som har svanemærket og andre attraktive miljø mærker. En god maling bør altid have miljø mærker.

De fleste malere bruger disse produkter i hverdagen men det kan være en god ting at være opmærksom på når du sammenligner priser på de tilbud du får fra malerne. Der er ingen tvivl om at bæredygtighed i fremtiden bliver mere og mere centralt. Dette er også aktuelt for maleren og ikke mindst slutbrugeren som tit og ofte er kunden.

Maleren har styr på værktøjet

En anden god grund til at vælge en maler er alt det udstyr som skal bruges. Når du selv maler køber du typisk maling i en farvehandel eller måske et byggemarked. Dette er helt okay og man får ganske udmærket produkter de steder. Maleren har dog tit og ofte det dyre og nok det bedste værktøj. En god pensel koster rigtig mange penge og som privat kan man tit og ofte have en tendens til at vælge billige pensler og billige rullesæt.

Et godt redskab er det halve arbejde når der skal males, derfor ved du også en maler har styr på sit værktøj og især dine pensler. En maler renser typisk sine pensler og kan have de samme pensler i mange år. Man siger gerne at jo længere tid du har dine pensler jo bedre bliver de og jo flottere penselstrøg får du.

Hertil har maleren også bare styr på alle materialer, det kan være afdækning, alt fra plast til pap, stiger og øvrigt værktøj. Alt sammen noget man ikke tænker på som privat og tit og ofte noget man står og mangler i processen.

Find den helt rigtige maler til din maleropgave her

Det er super let at modtage tilbud på dit malerarbejde her. Du skal blot trykke på linket til opgaveportalen og oplyse hvem du er og så hvilken opgave du har. Hvis du har mulighed kan du sende billeder af din opgave. Husk jo bedre du beskriver din opgave desto nemmere er det for maleren at byde konkret på din opgave.

Jo bedre du udfylder informationerne jo nemmere og hurtigere modtager du dine tilbud. Vi ønsker dig god god fornøjelse på din jagt efter en god maler