Havebord_boligblog.comForlæng levetiden på dit gamle havebord
For et par år siden var jeg så heldig, at overtage et  gammelt originalt Marguerit havebord. Det var slidt og havde ikke set skyggen af træolie de sidste mange år.

Sølvgråt look
Egentlig synes jeg, at det sølvgrå rå look det havde fået med tiden af vind og vejr ser ret godt ud, og har derfor ikke gjort noget ved det…før nu! For lige så meget som jeg er vild med det rå jeg-har-ligget-i-vandet-og-er-blevet-eroderet-på-den-helt-rigtige-måde looket, så er jeg samtidig super glad for mit bord og vil gerne bevare og beholde det så længe som muligt.

En anden ulempe ved at lade det stå ubehandlet hen, er at det suger alt til sig af snavs og skidt, fordi det hungre efter olie og det gør bordet nusset og uindbydende. Samtidig er træet meget rugt og kan give splinter og så det er næsten umuligt at tørre af.

I gang med penslen
På en haveudstilling faldt jeg så over et bord magen til, hvor det var blevet behandlet med træolie og det så virkelig godt ud. Så mig i gang med pensel og olie i en fart.

Se forvandlingen her…
Havebord før_boligblog.com
Sådan så bordet ud før den plejende omgang olie.
havebord_førstelag_boligblog.com
Der findes ikke noget federe end når man virkelig kan se forkellen på før og efter. Belønningen af ens arbejde kommer promte. I love it :o)
Havebord-færdig_boligblog.com
Færdig arbejde! Resultatet er blevet SÅ godt. Der er kommet en smuk glød i træet og nu tåler det at blive brugt.

maling_boligblog.comDet skal du bruge
Bordet har fået to lag olie, da det virkelig bare sugede i sig. Jeg har brugt Beckers ædeltræsolie, som er super nemt at arbejde med.
Husk at dække af eller mal bordet oven på græsset, da dryp på fliser ikke er til at fjerne. Fliser suger nemlig også :)