Der var massere af smukt nytænkende design og kreative hoveder da jeg var til FSC Design Award i Aller huset i onsdags. Prisuddelingen blev holdt i samarbejde med Mad og Bolig og Trip Trap og der blev kåret tre vindere ud af de i alt 115 tilmeldte design studerende fra alle landets designskoler.

Bæredygtigt træ
Formålet med design prisen er at få mere fokus på at få mere bæredygtigt træ ind i de unge designeres bevidsthed og dermed også os der køber produkterne. Certificeret træ er en garanti for at fældning af træer sker under forhold der tilgodeser skovens naturlige vækst og sikre genplantning. Bæredygtigt træ skal være regelen i stedet for undtagelsen og det kan jeg kun tilslutte mig :)

De tre vindere
Hovedprisen gik til Adam Holst Hoffbeck som havde designet en hængende rumdeler/opbevaringsmøbel i træ og læder, og fik prisen overrakt af Miljøminister Ida Auken.
hanger
Mad og Bolig’s design pris gik til Anne Halskov med sin stol ‘Not my chair’, som var blevet udvalgt ved en læserafstemning på Mad og Bolig’s facebookside.
vinderstol_mb.ashx
Trip traps CRAFTED pris gik til Stine Hedelund Andersen for sit entremøbel ‘Skub’ som kommer i handlen hos Trip Trap i efteråret 2014.
skub
Kilde
Min favorit
Der var super mange gode bud på moderne design i træ og min favorit var slet ikke i blandt de tre vindere. Men vi er jo også forskellige som mennesker og falder for forskellige designs, gudskelov da! :)
Jeg var selv ret vild med Rasmus Warberg’s smukke 4-armet lysestage ‘Riku’ som er sat sammen i skjulte sammenføjninger og dermed kan skilles helt ad. Virkelig fin og jeg som elsker ting i træ :)
DA-rasmus-warberg-boligblog.com
Et andet super fint bud var denne nyfortolkning af en cykelkurv, som også var med som en af de ti runnerups til hoved prisen.
DA-moderne-cykelkurv-boligblog.com
Se et udpluk af de mange skønne designs her…
DA-hylde-boligblog.com
DA-skrivebord-boligblog.com DA-lampe-boligblog.com
DA-skrivebord1-boligblog.com DA-lampe1-boligblog.com
DA-høhtalere-boligblog.com DA-reolsystem1-boligblog.com
DA-lampe2-boligblog.com DA-skulpturel-reol-boligblog.com
DA-Skammel-boligblog.com