How we met…

Instagram er et fantastisk medie. Et fristed fra hverdagen, hvor ordsproget ‘et billede siger mere end tusind ord’ virkelig kan udfolde sig, og man kan blive helt forgabt i, at suge inspirerende og smukke fotos til sig. Jeg er kæmpe fan.

Det var også her, i instant fotoet’s univers, at jeg første gang faldt over Kathrine Iversen og Minimalistic Mess. Et lækkert mash up af det stilrene sort/hvide og hendes værker, som både rummer fotografier, tegninger og grafiske designs, stylet virkeligt lækkert.

Jeg har taget en snak med kvinden bag, om det med at slippe angsten for hvad andre folk tænker, og om at leve livet uden at vide hvad morgen dagen byder.

Læs hele interviewet her under og husk at følge Kathrine på @minimalistic_mess inde på Instagram.

MM-1-boligblog1

Hvad er din baggrund?

Jeg har altid tegnet på alt, hvad jeg kunne komme i nærheden af – hvilket da jeg var yngre betød, at jeg altid havde sort tusch på hænderne, og at mine skolenoter var under konstante krussedulle-angreb. Senere blev det heldigvis mere legalt at være en krea-nørd! Mine ting startede nok ud med at være sådan meget ”kunstagtige”, og jeg tror egentlig, at det er ret normalt på diverse skoler, at man på ingen måder spekulerer over, om det er noget, som passer ind i folks hjem. Det ændrede sig, da jeg startede på mit kandidatstudie i Designledelse. Jeg fandt ud af, at mine interesser kunne kombineres i det her krydsfelt mellem kunst, design og interiør – og på den måde begyndte jeg at samle mine ting under ét koncept. Jeg kunne ikke forestille mig kun at lave én ting og derfor er Minimalistic Mess, som navnet antyder, et mix af farveløse motiver, der spænder mellem håndtegnede illustrationer, grafiske designs og fotografier.
MM5-boligblog

Hvad karakteriserer din kunst?

Mine billeder er nok meget karakteriserede af min spontanitet. Jeg laver det jeg lige føler for og eksperimenter gerne med nye ting, men der er alligevel nogle overordnede temaer der går igen – fx udlængslen efter at tage nye steder hen i form af bygningerne, kameraet, citaterne, og den her lidt melankolske, men alligevel humoristiske tilgang til det hele.

minimalistic-mess-boligblog

Hvad inspirerer dig?

Jeg kan godt nogen gange føle lidt modstand mod, at noget bliver for abstrakt. Det ville give rigtig god mening, at sige at min udlængsel og rejser er det, der inspirerer mig, men ofte opstår tingene også ud af ingenting. Jeg bliver selvfølgelig inspireret af at slendre rundt i fremmede gader på den anden side af jorden, men nogen gange kommer inspirationen også, når jeg bare sidder og googler rundt på min computer. Det handler for mig mest om, at have plads i mit hoved til at blive inspireret. Jeg tror på, at man skal gøre de ting der gør en glad. Hvis jeg er omgivet af opgaver, som jeg skal lave af pligt, så skrumper min evne få nye ideer. Det er ikke altid let at sortere ud og sige fra overfor de ting, der måske virker som det mest fornuftige, men det har været vigtigt for mig.

MM-12-boligblog

Hvad er dit næste projekt?

Jeg planlægger ikke rigtig det med at lave nye ting – det opstår bare. Når jeg har en idé, så slipper jeg, hvad jeg har i hænderne og laver det! Lige nu har jeg en lang liste med ideer, fordi jeg har været lidt hjemmefra og så kribler det i fingrene efter at komme hjem og lave det. En ny kollektion kan nærmest tage form i mit hoved, før noget overhovedet er kommet ned på papir. Udover det, så arbejder jeg på at nå bredere ud. – Mine fotografiske postkort kommer for eksempel i Companys Originals i løbet af juli og forhåbentlig er der flere aftaler på vej! Når man går fra at sidde og pusle med sine egne ting til at begynde at sælge, så får man lige pludselig mange roller og det skal man nok lige vænne sig til.

Hvad er det bedste ved at designe plakater?

Det bedste ved at gøre det, jeg gør er, at jeg kan lave lige det jeg har lyst til. På en måde er det både det bedste og det værste. For når man selv bestemmer, så står man også selv på mål for alt, hvad man gør, og når man er enormt selvkritisk, så kan jeg det være svært at sige til sig selv: ”Det her er faktisk fedt nok!”. Det er både det mest skræmmende og det mest fantastiske bare at gøre det. Jeg minder ofte mig selv om, da jeg engang stod sammen med en flok andre studerende på et kunst-skoleophold i New York. En pige pegede på et billede og sagde: ”Det kunne jeg have lavet” og en af de andre svarede skarpt: ”Ja, men forskellen er, at du ikke gør det.”. Så det prøver jeg at tænke på – hop ud i det! Lad være med at tænke over, hvad andre måske mener.

MM3-boligblog

Beskriv din stil

Jeg har for et par måneder siden købt en andel på indre Nørrebro sammen med min kæreste, og jeg har en klar idé om, hvordan den skal ende med at se ud. Når man er et kæmpe rodehoved som mig, så virker det næsten nødvendigt at holde sig fra kaotiske farvemix og mønstre, og det farveløse går derfor igen i min stil derhjemme.

MM-2-boligblog

Hvilken trend synes du bedst om lige nu?

Jeg kan godt lide, at man igen er begyndt at sætte pris på klassiske designs og materialer – træ, læder og keramik. Jeg kan meget bedre lide det nedtonede, enkle og rå end for eksempel glimtende kobber og pastelfarver.

MM4-boligblog

Hvad er dit bedste indretnings tip?

Min bedste tip er nok at styre sig når det kommer til trends og i stedet gå efter ting, som man selv kan lide, som holder og er klassiske.

MM7-boligblog

Hvad drømmer du om?

Jeg drømmer om at lave noget, hvor jeg kan sidde hvor i verden, jeg har lyst til – og som ingenting har at gøre med et 9-17-job. Jeg bliver hurtigt rastløs og ofte fungerer det at booke en flybillet som en slags lys for enden af hverdagens trivialiteter. Jeg har aldrig ønsket mig et parcelhus i forstæderne og føler mig nok mest i live, når jeg ikke er sikker på, hvad der venter i morgen.