Rebeliq
Første gang jeg stiftede bekendskab med Rebeliq var faktisk helt uden at vide det! :) Det var til Finderskeepers i foråret i TAP1, og var i form af et tekstiltryk syet på et sæde på en af Bench’s bænke – et design samarbejde mellem de to. Siden da, har jeg heldigvis lært Rebeliq meget bedre at kende og har sågar været så heldig at vinde en plakat gennem en Instagram konkurrence på @rebeliq. Og jeg er SÅ glad for min Hjorte-jagttrofæ-med-briller-på plakat ♥

Alt hvad Rebeliq laver er håndtegnet og sidenhen håndtrykt i et mindre oplag. Dette gør hver plakat unik og man kan virkelig se at der er håndværk bag og ikke bare et print fra en computer.

Manden Bag…
Jeg har taget en snak med Anders Kvist, manden bag Rebeliq, om det at vælge en anden vej end den man egentlig var uddannet til, og om hvordan man lige mestre at indrette en 17 kvm stor lejlighed på indre Nørrebro – eller rettere drømmer om at indrette den :)

Rebeliq-Anders-Kvist-boligblog.com

Hvad er din baggrund?

Jeg er egentlig uddannet Industrel Designer fra Aalborg universitet, men efter jeg blev færdig fik jeg muligheden for at starte min egen konsulent virksomhed, hvor jeg hovedsageligt arbejdede med grafisk design. Det var helt tilfældigt at en kunde kom til mig for at høre om jeg ikke kunne designe et logo til ham. Og det var det som startede det hele. Og siden da er det hele bare eskaleret.

Hvorfor blev du Industriel designer?

Jeg tog en uddannelse som industriel designer fordi jeg tænkte at det var der lidt mere sikkerhed i, men da jeg blev færdig var det direkte ud i arbejdsløsheden. Så det faktum at jeg blev grafisk designer var helt ved et tilfælde.
Rebeliq-bumblebee-Boligblog.com

Hvordan opstod idéen til Rebeliq?

Rebeliq er en sidegesjæft som jeg startede, fordi jeg havde et ambivalent forhold til det at man bare trykker print, og så er der en printer et eller andet sted som bare spytter 1000 kopier ud. Jeg ville gerne have en mere hands-on tilgang til det hele. Og det er egentlig det der ligger til grund for at jeg startede Rebeliq.

Hvad karakterisere din kunst?

Der er meget fokus på det håndlavede. Det er meget tydeligt at at alle illustrationer er tegnet i hånden og overført til trykrammer helt uden brug af computeren. Det gør at selv om det er det samme design, så er der ikke to plakater der er 100% ens. De har hver især deres egne små detaljer.
Rebeliq-in-the-making-boligblog.com

Hvor finder du din inspiration til dine plakater?

Jeg finder min inspiration alle steder. I naturen, i byen, på en gåtur ned igennem strøget, trend studier, alle steder mere eller mindre. Ikke nødvendigvis igennem indtryk fra hvad jeg ser, men lige så meget lyde, en fugl der sidder på en tagrende eller en duft.

Hvad er dit næste projekt?

Jeg har her hen over sommeren arbejdet med at få en masse nye såkaldte “Rebeliq Artists” ind i Rebeliq. Jeg ville gerne give andre muligheden for at tegne nogen fantastiske plakater og trykke dem for dem og sælge dem. Uden at det skal koste dem en krone. Så meget snart kommer der en ny kollektion af plakater tegnet af andre end mig, men alle sammen i Rebeliq stilen, så ingen computer, alt er håndtegnet. Det bliver fedt.
Rebeliq-tryk-boligblog.com

Hvad er det bedste ved at være grafisk designer?

Det bedste er nok en blanding imellem at man får lov til at udtrykke sig gennem farver og sanse indtryk, som forhåbentlig bliver bemærket af beskueren. De små detaljer som man ligger i et logo eller en plakat, som man håber kunden eller slutbrugeren lægger mærke til, fordi man har brugt så lang tid på det. Og så det at man får lov til at møde en masse spændende mennekser, som alle har et bud på hvordan noget skal se ud, og så kunne formå at koge det sammen til et slutprodukt som alle er glade for. Det er fedt.

Beskriv din stil 

Haha. Ja se det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg bor på 17 kvm på indre Nørrebro, så det med at have en stil i hjemmet det ved jeg ikke helt. Det er meget spartansk kan man sige. Men hvis man forstillede sig at jeg havde et hjem, hvor man faktisk kunne lave noget vildt, så ville det nok være en blanding af minimalistisk nordisk design og noget design med en masse detaljer, som man kan gå på opdagelse i. Et Twin bord fra by Lassen og den blomstrede stol med de mange finurlige udskæringer man har arvet fra sin farmor. Det kan jeg godt lide. Det behøver ikke alt sammen at have klare linjer, og det behøver slet ikke at være sort/hvid det hele.
Repeliq-galleri-1-boligblog.com

Hvilken trend synes du bedst om? 

Jeg kan vildt godt lide at der er så meget fokus på dyr for tiden. Det gør at man virkelig bliver udfordret når man tegner nye plakater, for det skal jo helst ligne det man finder i naturen. Og så synes jeg at motiver trykt med kobbersværten er for fede. Selv om det er meget besværligt at arbejde med kobbersværten, så giver det bare et helt andet look til en plakat end blot sort på hvidt.

Hvad er dit bedste indretnings tip?

Bland stile. Brug bordet du har købt i Illum som du godt ved der er mange andre der har, fordi det var med BoBedre, og sæt det sammen med noget som ingen andre har. Et møbel du har arvet eller en sofa du selv har betrukket eller noget andet du selv har lavet. Det synes jeg er hyggeligt. Og det er med til at gøre at alle hjem ikke bare ligner noget der er taget ud af et boligmagasin.
Rebeliq-galleri-boligblog.com

Hvad drømmer du om?

Jeg kunne godt tænke mig at komme til at leve af min plakatshop, som lige nu blot er en sidegesjæft. Få fat i nogen flere kunstnere/illustratorer som vil være med i projektet. Så der virkelig kan komme noget volumen på det, og så man kan tilbyde kunderne en masse forskellige ting.
Rebeliq-smoking-bird-in-the-making-boligblog.com
Rebeliq-smoking-bird-boligblog.com
Læs mere og se alle de skønne plakater og tryk på rebeliq.dk