Rasmus Warnke Nørregaard er en mand med fart over feltet, og mange jern i ilden. Han kan kalde sig alt fra iværksætter, til brevkasseredaktør, skribent, passioneret antikvitetsentusiast, vurderingsekspert på TV2’s boligprogram ‘Sæt pris på dit hjem’ og så står han ikke mindst bag den nye antik- og vintagehandelsplads, EVERCLASSIC.COM. En online handelsplads der gør det nemt og enkelt at, sælge eller købe smukke gamle antikviter eller lækre patinerede vintagefund, bla. ved at kunne oprette en annonce direkte fra mobiltelefonen, eller ved at få hjælp til vurdering af sine effekter, hvis man er i tvivl.

Jeg har taget en snak med Rasmus Warnke Nørregaard om det, at satse alt hvad man ejer på sin drøm, tro på det og holde sig igang med videreudvikling og nye tiltag.
Få også hans bedste indretningsidéer og et par tips til, hvad der rør sig indenfor antik og vintage dette efterår. Måske du allerede har nogle i gemmerne, som du kunne pudse af og stille frem – eller har fået lyst til at sælge?

Everclassic-interview-stole-boligblog.com

Hvad er din baggrund?

Min farfar var samler og han samlede blandt andet på mønter. Jeg kan huske hvordan jeg som dreng sad med hvide handsker på og et forstørrelsesglas i hånden. Han lærte mig mig glæden ved søgen efter ting og værdien af smukke ting. Han introducerede mig desuden for danske møbelklassikere og jeg faldt med det samme for den verden. Jeg begyndte at komme hos Bruun Rasmussen og bød med når pengene var til det. Siden da har interessen taget fart og udover at have været ansat i branchen i mange år, så har jeg besvaret antikbrevkasser og skrevet indlæg til forskellige magasiner i mange år. Min interesse for møbler og kunst er som en forelskelse, der bare bliver stærkere hver dag.

Hvordan opstod idéen til at starte EVERCLASSIC.COM?

Jeg har har gennem årene opstartet en del virksomheder og det har altid været opstarten som har været det mest interessante for mig. Men efterhånden som jeg er blevet ældre, så har lysten til opstarte en virksomhed som også ville være sjov at drive blevet større. Derfor var det naturligt at opstarte noget hvor mit hjerte virkelig var med. Det er den bedste beslutning nogensinde. Jeg elsker EVERCLASSIC.COM og jeg har så mange planer for udviklingen at handelspladsen, at det er svært at se at jeg nogensinde skulle blive træt af det.
everclassic-interview-cykel-boligblog.com

Hvad karakterisere EVERCLASSIC.COM?

EVERCLASSIC.Com er en online handelsplads for køb og salg af møbler, kunst og design. Vi adskiller os fra andre lignende platforme ved at være meget tro mod dette. Dvs at man vil ikke kunne finde tagrender og trailere på EVERCLASSIC.COM. Vi tillader os desuden at kræve at de ting som sættes til salg hos os er effekter som har historie og en varig interesse. eller som bare er en klassiker inden for dens eget felt. Vi er ikke snobbede og vil lige så gerne have en Madam Blå kande til 10 kroner, som vi vil have en Wegner lænestol til 30.000 kroner.

Vi vil bare ikke sælge skrammel og andre ting som falder uden for vores koncept. Vi havde blandt andet en sælger der spurgte om hun kunne sælge sine glansbilleder fra 50’erne hos os og selvfølgelig kunne hun det. Det er jo netop en ting som har en varig interesse og masser af historie. Vi hjælper også vores brugere med at vurderere deres effekter og sætte prisen på det de vil sælge. Vi vil derudover gerne være super personlige med vores kunder og vi har ingen standard besvarelser hos os. Vi vil gerne genopfinde den gode service på nettet. og passionen for dette skulle meget gerne kunne mærkes når man besøger EVERCLASSIC.COM.

Hvad er trendy indenfor antikviteter og vintage – Hvad skal man holde øje med?

Det kan være svært at tro, men de gamle loftslamper af krystalglas er på vej frem. Det er dem man typisk så helt oppe under loftet i entreen i 60’erne. Det samme gør sig gældende med sengelamper i krystalglas. Jeg fornemmer også en fornyet interesse for Le Klint og deres plisserede skærme. Jeg har netop selv anskaffet mig en Le Klint bordlampe designet af Aage Pedersen. Derudover så kan jeg mærke en fornyet interesse for egetræsmøbler. Skænke, spisebord og så videre i egetræ bliver super hipt igen. Til sidst skal nævnes glaseffekter fra f.eks Holmegaard. Glas placeret i store mængder, forskellige farver og højder giver et rigtig fedt udtryk.
everclassic-vintage-boligblog.com

Hvad er dit næste projekt?

Jeg er typen der får nye ideer hele tiden og hvis jeg ikke bliver holdt i kort snor, så ville jeg starte det ene projekt efter det andet. Derfor skriver alle mine ideer ned og så gennemgår jeg dem med de folk jeg har rundt om mig. Vi prioriterer dem og får sat dem i gang. Næste step for EVRCLASSIC.COM er udbredelse til andre lande samt en auktionsplatform. Vi vil gerne kunne tilbyde auktioner og det arbejder vi på lige nu. Derudover har vi fået gang i nogle ret interessante kunder i USA, som gerne vil indrette med dansk design. Vi er ved at udvikle en service til udenlandske kunder, som skal gøre det let og overskueligt at købe, betale og få det afsendt til deres eget land.

Ved siden af EVERCLASSIC.COM, så optager vi lige nu nye afsnit af ‘Sæt pris på dit hjem’ på TV2, hvor jeg er blevet en af de faste deltagere. Det ret sjovt at lave TV og det bliver spændende at se resultatet når det vises senere på året.
everclassic-interview-børneværelse-boligblog.com

Beskriv din stil

MIn stil er klassisk og ret så dansk. Jeg omgiver mig med danske klassikere og nyder synet af dem hver dag. Jeg kunne ikke forstille mig et liv uden og jeg føler en tryghed ved at have dem tæt på. Jeg har også rigtig meget kunst på væggen og det er værkerne der giver mit hjem farve og liv. Ellers så elsker jeg keramik og netop keramik er noget jeg konstant er på udkig efter. Rundt omkring i mit hjem kan man se forskellige sjove vintage effekter. Jeg har f.eks et gammelt apotekerskab fyldt med legetøj fra 70’erne og 80’erne. Jeg kan godt lide at den umiddelbare stramme stil bliver blødt op af mine personlige intereser.

Hvilken trend synes du bedst om lige nu?

Lys er nok noget af det vigtigste i indretningen. Man kan have nok så mange smukke ting, men hvis belysningen ikke følger med og skaber hygge og helhed, så kan det være ligemeget. Jeg bliver en gang i mellem inviteret hjem til folk , hvor jeg undre mig over at vi skal sidde og spise under en 60 watts pære. Jeg kan næsten ikke få luft. En lysdæmper ville gøre hele forskellen. Derfor er jeg hoppet på en trend der længe har været fremme i USA. Jeg har skiftet alle mine elpære til Philips hue, som er en elpære du via din telefon kan skrue op og ned for, den kan blive alle farver og så kan den skabe alle former for stemninger. Det er virkelig fantastisk og gøre at jeg med et klik kan forvandle belysningen i hele min bolig.
everclassic-rasmus-warnke-nørregaard-boligblog.com

Hvad er dit bedste indretnings tip?

Køb kvalitet og helst brugt. Der er rigtig god økonomi i at købe kvalitet brugt. Køb en Arne Jacobsen myrestol brugt og sælg den 2 år efter til samme pris. Så har den jo som sådan ikke kostet dig noget. Derudover så kan jeg godt lide tanken om at ting skifter hænder og at vi skåner naturen ved bæredygtigt genbrug. Personligt elsker jeg at få møbler med patina og historie ind i boligen. Hvis man er bange får at udtrykket bliver for slidt og at hele boligen kommer til at ligne en antikviteteshandler, så sørg for at have de store flader i orden. Her tænker jeg på f.eks at købe en ny ensfarvet sofa. Hvis sofaen er ny og ren i udtrykket, så kan du sagtens placere slidte møbler rundt om. Hold altid vægge hvide og skab farver i boligen på andre måder. Brug tid på belysningen og anskaf en lysdæmper.

Hvad drømmer du om?

Jeg drømmer om at EVERCLASSIC.COM vokser sig stort og bliver den foretrukne online handelsplads til køb og salg af møbler, kunst og design. Jeg drømmer om at folk kan mærke vores passion og oprigtige interesse for at gøre en forskel inden for denne verden. Jeg har desuden altid haft en drøm om at bo et par år i Japan og hvis jeg på nogen måde kunne få EVERCLASSIC på banen i dette marked, så ville det være super spændende.
Everclassic-interview-logo-boligblog.com
Læs mere om EVERCLASSIC.COM på deres hjemmeside og se alle de lækre vintageting der er til salg. Eller opret en gratis annonce derinde og få en unik plakat af Benedicte Maria tilsendt!