plantekasse1-boligblog.com

Upcycling

Jeg er fan af upcycling. I modsætning til recycling, hvor man nedbryder et genanvendeligt materiale for at udvinde et nyt, så genbruger du en ting eller et møbel, til et nyt formål end det det først var tiltænkt – kreativt genbrug.

Et godt eksempel er tallerkenrækken, som fik en renæssance for nogle år tilbage. I stedet for at fylde den op med tallerkner og fade, brugte vi dem til bøger på børneværelset, til sko i entreen og magasiner i stuen.

Gamle ølkasser i træ er et andet godt eksempel. I stedet for at bruge dem til at opbevarer flasker i, fandt vi på at bruge dem som reoler, borde og skamler. Og behøver jeg overhovedet at komme ind på paller? Jeg tror i har fanget pointen :)

plantekasse-boligblog.com

Plantekasse

En ny upcycle trend, der så småt er begyndt at vinde frem, er den indendørs plantekasse eller blomsterkasse. Noget der var fast inventar i mange hjem i 60’erne og 70’erne. Men med den store grønne trend der florere lige nu med store grønne planter, kaktusser og sukkulenter, er efterspørgslen på cool potteskjulere også vokset. Plantekassen er en af måderne at opbevare planterne i, og flere brands har nu disse som en del af deres sortiment.

MEN! plantekassen kan også bruges til mange andre ting. På loppemarkeder og i antikvar butikker kan du være heldig at støde på en fed retro model fra dens oprindelige levetid, tilmed i de mørke træsorter som er på mode nu. Og hvis du gør det, så tøv ikke med at købe. Jeg spår at plantekassen bliver en af de hotte trends i 2016.

Kassen kan nemlig bruges til opbevaring og udstilling, og kan passe ind i både børneværelse, soveværelse, entre og stue. Brug den til børnebøger, magasiner, coffeetable books, puder og plaider, strikketøj, huer og vanter og ja, selvfølgelig planter :)

Kunne du finde på at hoppe med på plantekasse-bølgen?? :)

plantekasse2-boligblog.com

Fotos fra Alvshem.se