Undskyldende sætninger som “Ja, her roder vi altså” når der kommer gæster eller naboen lige kommer forbi, kender vi vist allesammen. Vi er flove over vores rod. Det er pinligt og ikke særlig overskudsagtigt, og det signalere et eller andet sted at vi ikke styr på tingene og livet. Hvor svært er det lige at rydde op? Men det er det altså, især hvis man ikke ved, hvor man skal starte og slutte. Piller man lidt i overfladen så vælter det frem med ting, og har man først sagt A så må man også sige B, og så ruller lavinen. Ting der roder er ofte kommet til over tid, og det kan tage rigtig lang tid at komme i bund og få sorteret ud.
261_1lifepg31d2
Faste pladser, tak!
Hovedårsagen til at ting roder, er fordi de ikke har en fast plads. Hvis bare man vidste, hvor alt hørte hjemme ville det aldrig være noget problem at rydde op. Ihvertfald hvis man lige ser bort fra dovenskabs- og ugidelighedsfaktoren :)
Så det handeler altså i bund og grund om, at få fat i alle de ting der roder og finde ud af, hvor de hører hjemme. Og hører de ikke hjemme nogen steder, så sælg det, giv det væk eller smid ud. For selv om man måske føler at der er meget af det man godt kan bruge, så er det faktisk meget lidt af det man reelt har behov for, og i det hele taget får brugt. Lad i stedet andre få glæde og gavn af det, så du kan få luft og ro i dit sind og din bolig.
1db360df8dda61805e846bea0eb4479e
En god reol med massere af rum kan opbevare de bedste ting du har og dem som betyder noget for dig. Men sørg for at holde dig til få ting, så det ikke bliver for crowded. En reol som denne egner sig bedst som udstillingsplads. har du mange ting så find et møbel der har skabe som lukker af.

Levende rod
Der findes selvfølgelige flere forskellig slags rod, og noget er mere tåleligt end andet. Et hjem skal heller ikke være alt for ryddet. Man skal også kunne se hvem der bor der og livet skal leves. Rod fra børnenes gode leg eller fra kreative projekter, med klip, stof og perler og andet godt, er okay. Det går ind under kategorien ‘levende rod’ som er en naturlig del af livet og hverdagen. Men selv en god leg eller et fedt kreaprojekt skal også ryddes op igen. En god tommelfingerregel er, at man skal rydde op inden man begynder på noget nyt. Man skal ligesom slutte ringen og komme videre uden at det ender med kaos.
Moodings-mess-krea-boligblog.com
3bf2eee41490c6965a43096e064ed235
Rod suger energi og fjerner fokus fra de ting man hellere skulle fylde hovedet med. Det er de færreste der trives med rod, med mindre man er usædvanelig god til at se bort fra det, eller har nogle meget store skyklapper på. Så gør det nemt for dig selv at rydde op. Kurve, kasser og møbler med massere af opbevaringsplads er gode måder at få bugt med rodet. Men husk på! Det nytter ikke noget blot at flytte rundt på rodet og gemme det væk, så du ikke kan se det. Du kan ikke snyde hjernen og springe over hvor gærdet er lavest. Rodet fylder stadig i din bevidsthed selv om du ikke kan se det.