Upcycling…
…hvilket skønt ord! I stedet for at smide ud eller ‘recycle’ hvor man ødelægger, pulverisere og derefter bygger op på ny, videre udvikler man her det eksisterende produkt/materiale og skaber noget nyt og brugbart – oftest med en helt anden anvendelse end før.

Vi har de seneste år set det i læssevis i form af EUR-paller, der har vundet hjerter og indtog i mange beboere og hjem, og nu fungere som sofaer, daybeds, havemøbler, senge og borde.

Senest er de smukke rustikke traller fra gamle stiladser, der er blevet super hotte – and i love them ♥
Den smukke patinering fra vejr og vind, og slid fra hårdt arbejdende fødder kombineret med de grafiske striber, er et perfekt match.
VD-2-boligblog.com
Vægter Design
Jeg har været så super heldig at få fingrene i denne lækre rå bænk af netop traller, produceret og designet af Vægter Design. Manden bag er Søren Vægter der har formået at forene hans job som tømremester med hans passion for genbrug, bæredygtighed og design.

I netop jobbet som tømrer, har Søren ofte stødt på materialer fra byggepladser, der over tid ikke længere har haft nogen anvendelse mere og derfor har været til overs.
Det gav ham idéen og lysten til at give materialerne en ny chance og redesigne, primært traller og rester af træ fra byggeri.

Det er der kommet en række cool og moderne møbler ud af med masser af personlighed, da hvert et møbel er unikt. Stilen passer super godt til det nordiske enkle og rå look, som vi bliver sådan misundt for her i norden.
VD-4-boligblog.com
VD-1-boligblog.com
Kælet for detaljen
De smukke samlinger vidner om at der er blevet kælet for detaljerne. Overfladen er slebet så man undgår splinter i bagen. Det er dog også muligt at tilkøbe en hynde i enten stof eller læder. Min bænk måler ca. 143 cm, pris 1.895 kr.
VD-8-boligblog.com
Bænken kan bruge til mange formål og jeg synes den gør det super fedt som bord også. Masser af plads til magasiner og nips, og der kan let skubbes opbevaring, i form af kurve, ind under bænken.
VD-7-boligblog.com
VD-5-boligblog.com
VD-6-boligblog.com
VD-3-boligblog.com
Outdoors
Bænken kan både bruges inde og ude – ude dog helst kun i sommerperioden. Det er nemlig en god ide at tage den ind om vinteren, da det rå danske vejr vil slide på træet.
Bænken er da også super ideel til havebænk, hvor det rå træ og grønne planter giver en lækker stemning på terrassen.
VD-14-boligblog.com
Egentlig var idéen med min bænk at den skulle stå udenfor og der gør den sig også super flot. Men jeg er også bleve ret vild med looket indendørs, så det er nok meget godt at den skal ind når efterårs rusken begynder ;)
VD-13-Boligblog.com
VD-11-boligblog.com
VD-12-boligblog.com
VD-10-boligblog.com
More info…
Du kan læse mere om Vægter Design på deres hjemmeside/shop og se alle de mange cool møbler og tilbehør de har at byde på, som bla. tæller, borde, TV-møbler, hylder, stole og bænke i flere varianter. Tjek det ud! :)
VD-9-boligblog.com