Den danske designer Nanna Ditzels døtre har sat hendes smukke sommerhus til salg. Nanna Ditzel har blandt andet designet Trinidad stolen fra Fredericia Furniture, som hurtigt blev en moderne klassisker og i dag ses i mange hjem.

Kom indenfor og se Nanna Ditzels univers af smukt lys og klare farver.

ditzel12

“Meget af det møbeldesigneren Nanna Ditzel er kendt for, er skabt i sommerhuset i Dronningmølle. Her tegnede hun de første skitser til nogle af sine bedste designs, og her fyldte hun huset med gæster i festligt lag.

Siden vores mor døde i 2005, har vi beholdt hendes sommerhus med hendes møbler og indretning. Huset i Dronningmølle betød meget for hende, og det betyder meget for os, så det er med tungt hjerte, at vi sælger det, men vi håber at finde en køber, der sætter pris på husets og dets historie.

For der er meget historie i huset. Det er delvist indrettet efter hendes 60’er eksperimenter, hvor selskaber foregik i bløde omgivelser på gulvet. Huset har dannet rammen om et langt og kreativt liv med intensivt udviklingsarbejde og masser af fornøjelser med venner og familie”.

ditzel3

I midten af 80’erne havde Nanna Ditzel egentlig planlagt at flytte til Sydeuropa for at slappe af og nyde livet. Men da hendes mand døde, blev planerne lavet om. I stedet for at slappe af fik hun en af de mest succesfulde perioder i sin karriere, og i stedet for Sydeuropa blev huset i Dronningmølle omdrejningspunktet for resten af hendes liv.

Perioden kronede en lang karriere, hvor Nanna Ditzel stort set var den eneste kvinde i gruppen af succesfulde danske møbeldesignere som Hans J. Wegner, Finn Juhl og Verner Panton.

ditzel2

I huset blev der ofte holdt hof for både designerkolleger, den udvidede familie og forretningsforbindelser. Efter man havde spist og drukket fortsatte selskabet ofte liggende på gulvet. Og det gør det stadigvæk. Nanna Ditzel indrettede huset atypisk med blødt væg-til-væg tæppe og masser af tæpper og puder. Det er en direkte forlængelse af hendes design fra 50’erne, hvor hun eksperimenterede med at fjerne bord- og stoleben og i stedet skabe et blødt rum, hvor folk kunne opholde sig efter for godt befindende.

Efter de flippede årtier var målet for Nanna Ditzel stadig at udforske materiale, former og fremstillingsmetoder. Stregerne til de fleste af hendes møbler og smykker fra midten af 80’erne til hendes død blev sat i Dronningmølle. Blandt andet er de første skitser til Trinidad-stolen tegnet her. Den kunne kun blive til virkelighed, fordi Nanna Ditzel eksperimenterede med formspænding af træ.

Selvom stolen blev lavet mange år efter pangfarvernes tid og med konservative features som stoleben, står den stadig – ligesom huset i Dronningmølle – som et billede på Nanna Ditzels livsværk. Simpel, let og ikke mindst meget behagelig at opholde sig i.

Hvis du er blevet fristet, så klik her for flere oplysninger:  www.ditzelhouse.com

ditzel-1

ditsel11

ditzel4

ditzel5

ditzel7

ditzel6

ditzel12

ditzel10

ditzel9