Først gang jeg stiftede bekendskab med Octobulb var på dette års FINDERSKEEPERS i København. Jeg blev så facineret af de smukke og rå lamper, at jeg simpelthen bare måtte se mere og selvfølgelig få mig et par lamper med hjem; og det gjorde jeg så i går…

Autencitet og originalitet
Det er gråvejr og regnen drypper så småt. Kristian Nørrested som står bag Octobulb, tager imod mig foran hans butik/værksted og vi går sammen ned i kælderlokalet, hvor Octobulb har til huse.
Og hold nu op! Sjældent har jeg set noget lignende! Foran øjene af mig åbner sig et sandt slaraffenland af pærer, stofledninger, stik, sække med poly-et-eller-andet-snore stablet op ad væggene og kasser på kasser fyldt med alskens tingenoter og himstregimser – altsammen i det meget lille kælderrum. “ja, jeg har lige fået varer hjem” siger han tørt – og isen er brudt :)

Elekrtikker på SU
Kristian, Octobulb og kælderen emmer af autencitet og originalitet på den fede måde, og jeg føler mig hjemme lige med det samme. Kristian er nem at snakke med og han fortæller at han blandt andet er ansvarlig elektrikker på Distortion og har været med lige fra start. Han er uddannet elektriker og er nu igang med at uddanne sig inden for produktion og design.
Octobulb-boligblog.com
Selvforsynende af stofledninger
I værkstedet har han sin egen ‘flette’maskine som han har hentet hjem fra Kina, og han producere derfor sine egne stofledninger. Det er dermed muligt at få sit eget customized mønster og farver på ledningerne. “Folk er desværre mest til de sikre valg, og vælger oftest sorte eller hvide stofledinger” siger han imens han er i gang med at montere sort stofledning på mine lamper!!…”men det er jo også to tidsløse farver, og man ved, at det også holder om 5 år”, skynder jeg mig at sige ;)
octobulb-polysnor-boligblog.com
Regner det?…
Imens Kristian laver mine lamper færdige får jeg kantet mig rundt på den smule plads der er, mellem rester af knuste pærer og ledningsstumper, og prøver at få overført den gode uformelle stemning til billeder. Jeg håber et er lykkedes :)

Udenfor har regnen for alvor sat ind og på vej ud stopper Kristian op og siger, skal du ikke også lige have nogle lange pærer og en ‘octobulb’ pærer med? Og det vil jeg jo selvfølgelig rigtig gerne, siger jeg oppe fra gaden :) Jeg står lidt og tripper i regnen mens jeg venter.
“Regner det?” lyder det så igen tørt nede fra kælderen og jeg svare “johh, en smule” mens det står ned i stænger.

Med en ‘Octobulb’pose i hver hånd fyldt med mine lamper, diverse pærer og en skøn oplevelse rigere, tager jeg afsked med Kristian Nørrested og spæner hen til bilen i ly for regnen og hjem :)
Octobulb-div-paerer-boligblog.com
Jeg kan kun på det varmeste anbefale en tur ned og besøge Kristian eller et smut forbi hans hjemmeside Octobulb.com. Her kan du selv designe og sammensætte lige præcis den lampe du ønsker – og så operere han med utrolig fair priser, thumbs up :)
Den otte kantede diamantformede pærer har han selv designet og fået produceret i udlandet. Du kan se meget mere på Octobulb.com.