Problemet med min søns værelse, og sikkert også mange andres, var at der var for meget visuel støj. En blanding af for meget og for lidt på en og samme tid. Der var alt for mange farver og forvirring for øjet og samtidig også bart. Som man sikkert kan fornemme på før billedet, dominerede den store hvide flade på væggen alt for meget og det hele til sammen gav en ubalance i rummet. Der manglede også noget stemning og personlighed, og til det må jeg sige at tapeten levere varen. Det er en rigtig god ide at have en base og en rød tråd, når du indretter børneværelse og for den sags skyld også den øvrige del af boligen. Det kan især være svært at holde sig til én type farve, møbler eller stil på et børneværelse, og legetøj i al verdens farver og former gør det heller ikke nemmere. Derfor kan en rigtig god løsningen være at gøre som jeg, tapetsere en enkelt væg og få noget ro og en guideline for rummet.
Min søn elsker at han har fået en hel væg fyldt med robot venner, som kan komme ham til undsætning hvis han skulle blive bange sent om natten. Det er en ren win win! Læs videre og se hvordan jeg har gjort og se før billedet og vurdér selv forskellen.

Tapeten er af typen wall-smart og er en meget nemmere og hurtigere måde at tapetsere på end den gamle model med at smøre klister på tapeten og lade det trække og derefter op på væggen. Med wall-smart smøre du klisteret direkte op på væggen og derefter lægger du tapeten på. Sørg for at have fjernet ujævnheder og spartlet alle huller ud dagen før. Så er fugemassen tør og det hele er lige til at gå til.
Det er vigtigt at have det rigtige værktøj. Du skal bruge tapet klister, tapet linial, tapet børste, tapet kost og en tapet saks. Klip en bane af gangen, lidt længere end væggen er og husk at tage højde for mønster. Robot mønstret er et lille mønster og jeg fik 4 hele baner ud af en rulle, hvor man ellers kun skal regne med 3 baner. Stikkontakter er lidt kringlede at skulle rundt om. Prøv på bedste vis at skære et kryds i tapeten henover kontakten (se billede).
Projektet er nemmere end man tror. Jeg var 2,5 time om at sætte disse 8 baner op og det er mit første rigtige tapet projekt. Så det er bare med at komme igang. God arbejdslyst!
Jeg har brugt tapetet Robots fra frem LIVING. Du kan købe det igennem boligblog.com og få 10% i rabat. Se her hvordan 10% på ferm LIVING tapet med boligblog.com