Nobody puts Bench in the corner…
Dedikeret til at lave et mulitfunktionelt og lækkert møbel, som ikke bare skulle stå hengemt i et hjørne, men i den grad bruges; kom Bench til verden for ca. et år siden.
Bench er lavet med øje for det stilrene, det brugbare, for 50’ernes og 60’ernes klassiske enkle møbeldesign og ikke mindst, som en lækker accessory til det moderne hjem. Accessory er måske alligevel ikke det rigtige udtryk at bruge her. For skamlen er ikke tiltænkt at være en passivt del af indretningen. Den er skabt til at blive brugt, og kan blandt andet fungere som sofabord, en ekstra siddeplads eller som fodskammel.
Bench-gul-boligblog.com
Fra behov – til hobby – til firma
Jan Fahlmann Andersen er manden bag Bench. Ideén til skamlen opstod hjemme i hans lille toværelses lejlighed, hvor mangel på plads gjorde det nødvendigt at finde kreativiteten frem, og indrette sig med små møbler med flere funktioner. Jan kastede sig ud i projektet, og det der først var et behov, blev hurtigt til en hobby, som siden har vist sig at kunne bære til mere den det.
bench-delt-boligblog.com
10 om måneden
Bench skamlerne er håndlavet og der er kæret for hver og en af dem. I udviklingsprocessen og i starten var det Jan selv der stod for produktionen af skamlerne, men da pladsen i den lille lejlighed blev for trang og efterspørgslen begyndte at stige, måtte der mere plads og hænder til. Trods de ekstra hænder bliver der stadig kun produceret 10 skamler om måneden. Et vidne om at der bliver brugt tid og at der godt håndværk bag, som sikre den høje kvalitet. Det giver også skamlerne lidt mere historie, at vide at de bliver lavet i et lille ‘oplag’ og at det er dansk håndkraft der er bag – fjernt fra masseproductionernes upersonlighed og larm :)
Bench-akrylplade-boligblog.com
Bench’s første kollektion er opkaldt efter spillet Domino. De sorte brikker med to hvide prikker, som tydeligvis går igen på de lækre skamler.
De forskellige farver stof og ditto udvalg af ben, gør at du kan vælge lige præcis den skammel der passer dig og din stil.
En Domino skammel koster 2.995 kr og måler b: 80 x h: 42 d:40 cm.
Bench-comino-boligblog.com
Bench-stribet-boligblog.com
Bench-paa-finderskeepers
Bench på FINDERSKEEPERS i foråret, hvor jeg oplevede de lækre skamler for første gang :)
Vil du vide mere om Bench og få nyheder om skamlerne, kan du følge med på deres facebookside eller på deres Instagramprofil @benchtakeaseat