At vælge nye spisebordsstole er ikke altid nemt. Hvilken farve, materiale, komfort og design skal man gå efter. Skal det være dyrt eller billigt, langtidsholdbart eller hurtigt udskifteligt? Man må gøre sig mange overvejelser og hvad hvis man ikke kan komme frem til den rigtige løsning?

Bland stolene
Jeg er helt klart fan af, at have forskellige stole rundt om spisebordet. Den livlige variation giver et lækkert spil for øjet. Man får en fornemmelse af alsidighed og uhøjtidelighed og at der plads til alle uanset smag og stil. Desuden synes jeg, at det er fedt at kunne rykke rundt og skifte stol efter humør.
Men når det så er sagt, er det nok mest af alt fordi at jeg har svært ved at vælge. For udvalget er så kæmpe stort og der kommer heletiden nye vidundere til, så hvad skal man ellers gøre man hvis man nu ikke kun har kastet sin kærlighed på en slags stol?
Jeg har en forkærlighed for stole i træ, især egetræ, eller helt sorte stole. Men at have alle seks stole i sort eller egetræ ville blive enten for mørkt eller for meget træ.
Så nu hvor der findes så mange forskellige smukke og lækre designs derude og at det nu er SÅ svært at vælge, hvorfor så ikke tage det bedste fra begge verdner?

Mit eget mix af stole
Jeg er selv igang med at udskifte vores ti år gamle stole ud én for én. Hvis økonomien havde været der, var det nok sket på én gang, men jeg er faktisk blevet ret glad for denne metode, da jeg får en bedre føling med det undervejs og man finder ud af hvad der fungere og hvad der ikke gør.
De to første stole jeg har købt er Wegners klassiske Y stole i eg. Det har længe været min drøm at eje dette design ikon og jeg fandt dem brugt og patineret på Lauritz.com og jeg har ikke fortrudt det. Træet er smukt og giver varme og så sidder man fantastisk.
Mit nyeste køb er Hay stolen ‘about a chair’ i sort skal og sortbejset ben i ask (det øverste billede). Super elegant stol med smukke detaljer og god komfort.
De næste to stole jeg har i tankerne er en fra det danske mærke ‘please wait to be seated’ og hedder SE 68 dining chair (billede nr. 2) i teak. Jeg er vild med det ‘retro 60’er skolestol’ look den har og så er den bare super smuk.
Og så kan jeg bare ikke komme udenom dét at ville eje en af de bedst sælgende og højt yndede Eames skal stole. Den er nærmest blevet en kliche, men hold nu op hvor er den flot designet og man sidder jo fantastisk, så hvorfor ikke? Det skal være den model uden armlæn og så skal det være limited edition versionen, sort med sorte træben, som for øvrigt ville passe elegant ind sammen med min ‘about a chair’ stol.
For det er jo også det det handler om når man mikser forskellige stole sammen, som tilsammen skal give en helhed. Der skal være en rød tråd. Om det er træsorter, farver eller formgivning er op til en selv. Det må for alt i verden ikke blive en rodet affære at se på, for så falder det hele til jorden.

Til børnene
Hvis du har lidt større børn i boligen og mangler et godt alternativ til de traditionelle højstole, så kan jeg anbefale Hulkit stolen. Den fåes i forskellige højder og blandt andet også som højstol med hvilepind til fødderne, som kan indstilles. Der er massere af farver at vælge imellem og så har den et strejf af retro uden at det bliver for meget. Fåes hos leika.dk