Plads, plads & plads
Store drømme, små køkkener. Hvordan forener man lige disse to forskellige størrelser? For det er hverken en hemmelighed og ej heller næppe en nyhed, at udfordringen ved små køkkener er PLADS!
Plads til opbevaring af køkkenredskaber, plads til servicen og alle de hårde hvidevarer – og ikke mindst bordplads til at snitte, hakke, skære og bage ved. Og måske skal der ligefrem også plads til to ‘kokke’!? :)
En udfordring, ja – men ikke en umulig opgave.
HTH-Trend-Hvid-Valnod-Zanussi-boligblog.com
HTH Trend Hvid Valnød, pris fra 13.449 kr.

Big vs. Small
Små køkkener kan og har også noget, som store eller større køkkener ikke kan. Endelig et punkt hvor størrelsen ikke nødvendigvis ikke er en fordel! Små køkkener kan nemlig være super charmerende, hyggelige og stemningsfyldte, netop fordi det lille rum er intimt, og måske også mere personligt. Min erfaring er, at det er mere krævende at gøre et stort rum hyggeligt og personligt, end et ditto lille.

En anden anden og ikke så lidt ubetydelig fordel er prisen! Det giver jo sig selv at et lille køkken er billigere end et stort, og der findes et stort udvalg af køkkener i dag, med løsninger der især kommer det lille køkken tilgode.
HTH-Hacienda-Sort-boligblog.com
HTH Hacienda, pris fra 11.243 kr.
HTH-Hacienda-Sort-CloseUp-boligblog.com
What to do?
Men hvordan griber man lige det hele an? Og hvilke muligheder er der overhovedet for at optimere den sparsomme plads i det gamle, udtjente og håbløst umoderne køkken?
Jeg har teamet up med HTH Køkkener og fundet 6 gode tips og tricks til, hvordan du får det meste ud af dit lille MEN hyggelige køkken :)

∗ Udnyt højden i rummet, eksempelvis ved at vælge ekstra høje skabselementer som overskabe eller ved at bygge flere skabe oven på hinanden. Det giver dig ekstra opbevaringsplads, og du får fuldt udbytte af plads, der ellers ikke anvendes. Øverst sætter du det køkkenudstyr, du ikke bruger så ofte, eller arvestellet som kun bliver brugt juleaften :)
HTH-Hacienda-Zanussi-boligblog.com
HTH Dekor glat hvid/ Hacienda, pris fra 13.587 kr.

∗ Fladernes farver har ikke kun stor betydning for dit køkkens æstetiske udtryk. De påvirker også rumfornemmelsen. Lyse elementer er gode at indrette sig med, fordi de får små rum til at virke større. Mørke elementer er nyttige til at skabe kontrast og balance. F.eks. vil et smalt køkken synes bredere, hvis mørke elementer placeres i enden af rummet.
HTH-Mono-Hvid-boligblog.com
HTH Mono hvid, pris fra 13.021 kr.

∗ Sokkelskuffer er en anden god måde at udnytte køkkenet på. De er fantastisk rummelige og det er let at få plads til flere af dem. Genialt!

∗ Lave overskabe der åbner opad er praktiske, hvis du foretrækker flest mulige inddelingsrum til opbevaring af dine køkkenting. Du kan f.eks. vælge tre lave skabe i stedet for et stort. Det er samtidigt en anderledes og flot designløsning.

∗ Kompakt køkkendesign kan være en løsning, hvor man samler hele køkkenet på én væg. Skabe, arbejdsstationer og hvidevarer. Det giver rene linjer, der skaber ro og får dit køkken til at syne større. Løsningen er ideel, når pladsen er trang, men kan fungere lige så godt i større rum.
HTH-Next-Hvid-boligblog.com
HTH Next hvid, pris fra 11.383 kr.

∗ Skuffer med fuldt udtræk gør det nemt at få fat på de ting, du opbevarer i skabet, også det der står bagerst. Desuden giver skuffer dig bedre muligheder for at organisere og få overblik over, hvad der er i skabet. Du kan også få fuldt udtræk til høje skabe.

Så der er altså masser der kan gøres for at optimere det lille køkken både rent design mæssigt, men i den grad også på det helt praktiske plan, som bare gør det lidt sjovere at lave Spaghetti og kødsovs på en grå onsdag :)

Du kan selvfølgelig få meget mere inspiration inde på HTH Køkkener’s hjemmeside HTH.dk og se deres store og lækre udvalg af små køkkener til under 20.000 kr.
HTH-Stockholm-Moerk-Mocca-boligblog.com
HTH-stockholm-detaljer-boligblog.com
HTH-Sense-Hvid-boligblog.com
HTH-Copenhagen-Lys-Mocca-boligblog.com