Et tæppes rejse
Et tæppe er ikke bare et tæppe. Ihvertfald ikke denne slags, som i det vævede uld, bærer på en fantastisk og unik historie. Disse tæpper har oplevet meget på deres rejse; helt fra den særlige tilbliven på væven, over mange års vandringer på de Marokanske stenørkner og bjerge, for tilsidst at ende i Danmark – måske på dit stuegulv…
Tæppe2_boligblog.com
Beni Quarain
Tæpperne stammer fra den Marokkanske stamme Beni Ouarain, som er et nomadefolk. Hvert år, om foråret og et godt stykke ind i efteråret, vandre stammen over store arealer i Rif og Atlas bjergene, i det nordøstlige Marokko. Med sig har de alt hvad de ejer af telte, tøj og mad, og slår sig kun ned for vinteren.
beni ouarain tent and family_boligblog.com
En kvindes historie
Det er kvinderne i stammen der væver tæpperne og det er deres historer der afspejles i tæpperne. Det er deres “lærred” og her kan de frit udtrykke sig. Så tæpperne er på den måde alle unikke.
Ifølge deres tro er det er kun tilladt at væve enklte dage om ugen og under vævningen holdes ondeånder på afstand med røgelse. De diamant formede symboler der ofte ses i tæpperne symbolisere flodernes “flow”, og er ligeledes med til at holde ondeånder på afstand og beskytter den der bærer det.
Tæpperne bliver altid lavet med henblik på stammens eget brug eller som byttegenstand for tøj, sko og andre fornødenheder. Aldrig med salg for øje.
Tæpper3_boligblog.com
Kechmara Carpets
Tæpperne er antikke og nogle kan blandt andet dateres helt tilbage til 70’erne. Et ægte Beni Ouarain tæppe er derfor aldrig helt nyt når det bliver solgt.
Du kan få mere af vide om tæpperne hos Kechmara Carpets, som importere og forhandler dem, og du kan få oplyst priser og se de mange forskellige smukke tæpper.
small beni ouarain_boligblog.com
Tæpper_boligblog.com Tæpper1_boligblog.com