Da jeg overtog vitrineskabet, trængte det til en opfriskning udvendigt. Selve skabet fejler ikke noget og er godt kram, men det var pletvist falmet i farven, af at have stået i solen. Derfor valgte jeg at male det antracitgråt, som står rigtig godt til det mørkebrune træ på skabets inderside. Se billederne og læs om hvordan jeg har gjort.

Jeg har bevaret det oprindelige brune træ, som står i flot kontrast til den mørkegrå farve og ikke mindst til tidens flotte farver, som bla. er petroleum, neon og pasteller, så det er nemt at indrette. Du behøver ikke nødvendigvis gå efter den traditionelle udstilling med fine vinglas og stel. Prøv at bryd lidt og læg en flot bluse ind eller et bælte og nogle fede sko og få et råt butiksudstillings look. Du kan også opbevare dine blade eller flotteste vaser – ja, mulighederne er mange.

Jeg har brugt malertape, pensler og svanemærket træmaling fra Beckers køb det her (farvekode RAL 7016), her fik jeg god service og fragtfri levering. Skabet var behandlet med bivoks, der lå som en hinde på træet og var stort set umulig at male på. Først vaskede jeg det ned med sæbespåner for at opløse bivoksen og derefter blev det vasket med grundrens for at fjere alle sæberester. Derpå gav jeg det en let slibning med sandpapir. Alle ruder blev dækket af i kanten med malertape. Tip! Det er en rigtig god ide at skære i kanten ved malertapen inden du river det af igen (se billede), da du ellers kan komme til at rive noget maling med af. Sidste billede er førbilledet.

Ting fra skabet: Cocoon vaser fra holmegaard, Kubus lysestage, Arena stentøjsfade fra Erik Bagger, Poncho fra Saint Tropez og neon bånd fra Hay.